вулкан | Кафе пауза

Чудо на природата: Импресивен вулкан кој еруптира на секои 15 минути

Ви се верува ли дека вулканот го посетуваат илјадници туристи годишно?

Најголемиот вулкан на светот е скриен под океанот

Дали знаевте кој е најголемиот вулкан на светот и каде се наоѓа?

Опасна и чудесна атракција: Вулкан што добива сина боја за време на ерупцијата

Вулканот што се истакнува со својот необичен ефект е Кавах Ијен, лоциран на островот Јава, во близина на Бали.

Највисоката камена кула на светот: Место на кое никој не смее да се искачи

Со своите 562 метри кои се издигнуваат од синилото, Баловата пирамида изгледа како да ги допира облаците.

Овој вулкан е една од најпопуларните планински дестинации во Индонезија

Дали ги имате видено оние високи водопади во егзотични џунгли што често ги споделуваат на Инстаграм?

Живот на вулкан: Погледнете како изгледа најголемиот населен кратер во светот

Вниманието го привлекуваат и петроглифи, пиктограми и логограми врежани во камени карпи...

Најубавите делови на Земјата каде што сè уште не допрела човечката рака

Природата е најголемиот и највештиот уметник на светот.

10-те најчудни градови во светот

Ако мислевте дека вашиот град и вашите соседи се чудни, верувајте откако ќе ја разгледате оваа листа сигурно ќе го промените вашето мислење и ќе сфатите дека всушност живеете на едно мирно и здодевно место.

Би го посетиле ли проколнатиот остров Сумбава во Индонезија?

Индонезискиот остров Сумбава денес е познат како рај за сурфери, но пред 200 години тој бил место каде што се случила една од најзастрашувачките природни катастрофи во историјата.

Јапонски остров каде што луѓето живеат под гас маски

Јапонските островите Изу имаат прекрасна природа, но не се многу „гостопримливи“ кон луѓето.

37 причини зошто би требало да го посетите Исланд

Погледнете ги наредниве фотографии кои ќе ве мотивираат барем еднаш да ја посетите оваа магична земја...

Неверојатни плажи со црн песок

Погледнете дел од најубавите плажи со црн песок ширум светот...