верувања | Кафе пауза - Part 3

Најраспространетите народни верувања за магичната моќ на месечината

Се верува дека децата родени за време на полна месечина се многу здрави и силни, како и дека жените во овие ноќи се породуваат многу полесно и побрзо.

Поучна приказна: Лажните човечки верувања

Еден човек поминувал покрај слонови и одеднаш застана, збунет од фактот дека овие огромни суштества се чувани само од мало јаже заврзано за нивната предна нога...

9 стереотипи за жените кои мора веднаш да се заборават

Верувале или не, некој мажи сè уште веруваат дека жените не знаат како сами да сменат сијалица.

Пронајдете го вашиот пат: 20 индијански животни правила

Етичкиот кодекс на северноамериканските Индијанци може сите нас да нè инспирира на важни промени во размислувањето, како и во начинот на живеење.

4 најголеми заблуди за хороскопот

Постојат најразлични заблуди во врска со хороскопот и самите хороскопски знаци, но следниве 4 најмногу се издвојуваат...

10 цврсти верувања според кои живеат среќните луѓе

Сите трагаме по среќата и тоа чувство на исполнетост кое единствено ќе го најдеме ако веруваме дека можеме. А ако не веруваме, тогаш која е поентата?

3 будистички верувања кои целосно ќе го сменат вашиот свет и ќе ве направат многу посреќни

Не мора да вежбате јога, ниту да ја следите ајурведската исхрана за да можете да имате придобивка од будистичките верувања. Погледнете ги наредниве 3 мисли кои имаат моќ да ви го променат животот.

Суеверија ширум светот, кои се чудни дури и за суеверните

Суеверијата водат потекло од митот и ритуалот. Митот е приказна во која луѓето верувале уште во најстаро време, а ритуалот е чин со кој се избавувале од проблемите (болест, лоша среќа, молење итн.).
Датум: 29 окт 2014

Најдобрите животни совети од нашите мајки

Ова се најдобрите и најискрените животни совети кои сме ги добиле од нашите мајки и без разлика колку сме возрасни, никогаш не смееме да ги заборавиме.
Датум: 28 сеп 2014
, Автор:

За да имате пари во куќа: 10 народни верувања за привлекување пари

Начинот на кој се справувате со парите, па дури и положбата на метлата во куќата, според старите народни верувања, може да влијаат на финансиската ситуација во домот.
Датум: 18 сеп 2014
, Автор:

6 верувања кои ве ограничуваат и кои треба да ги промените денес

Ова се дел од верувањата кои ве ограничуваат а со тоа ве спречуваат да ги достигнете ѕвездите. Престанете да им се покорувате уште денес.
Датум: 31 јул 2014
, Автор:

Неколку верувања што среќата ја прават уште понедостижна

Доколку во последно време среќата постојано ви бега од рака, можеби треба да ги промените следните верувања кои ви ја спречуваат среќата и ви оневозможуваат да живеете среќен и исполнет живот.