верувања | Кафе пауза - Part 4

10 интересни мексикански суеверија

Верувале во суеверија или не, интересно е да се прочитаат овие 10 мексикански нешта, во кои овој народ силно верува.

Суеверија и народни верувања во светот

Со текот на времето, во различни земји се востановувале различни народни верувања т.е. суеверија. Еве неколку интересни примери, како и сличности и разлики меѓу нив.
Датум: 26 фев 2012
, Автор:

Феноменот сина месечина

Сината месечина е спомената во многу книги и песни. Со години се поставува прашањето дали тоа е легенда или природен феномен.
Датум: 18 јан 2012
, Автор: