верувања | Кафе пауза - Part 2

Магични датуми во октомври

Октомври е благороден месец со добри вибрации и потребно е да го искористите што е можно подобро до крајот.

12 митови во кои е редно време да престанете да верувате за да се чувствувате слободни

Потребно е да научиме да правиме разлика помеѓу навистина важните човечки особини и лажните општествени стандарди кои ни се наметнати.

5 лажни верувања кои најверојатно ги имате затоа што сте израснати од тешки родители

Ако сте имале родители со кои било тешко да се справите, длабоко во себе знаете дека не сте во ред.

Народни верувања за април: Што нè очекува и какви се луѓето што се родени овој месец?

Април е најмногу познат по велигденските празници, но тој исто така е познат и како првиот месец во годината што носи ведри денови, песни, шеги и игри.

Народни верувања: Што значи ако ве зачеша лакотот или прстите?

Иако не постојат никакви научни докази за нив, многу луѓе сѐ уште веруваат во знаците што ни ги праќа нашето тело.

17 неверојатни факти што можеби не сте ги знаеле за животот и верувањата на Абориџините

Верувале дека секој човек може да се промени ако го одлучи тоа, како и дека со својот живот и начинот на кој се однесуваме влијаеме на другите.

Трите зборови кои ја покажуваат основната рамка за начинот на кој се доживувате

Начинот на кој ги користите може да го детерминира вашиот животен патоказ.

9 навидум безопасни верувања кои ве оддалечуваат од среќата

Опуштете се и прочитајте зошто некои навидум наивни верувања ве оддалечуваат од животната среќа.
Датум: 21 мар 2016

Предности и недостатоци: Зошто луѓето родени на 29-ти февруари се толку посебни?

Дали некогаш сте се запрашале зошто секоја 4-та година добива 1 дополнителен ден? Дали 29-ти февруари има некое мистично значење и како влијае тој врз животот на луѓето?

5 вообичаени здравствени митови во кои не треба да верувате

Проверете ги петте митови кои со сигурност некогаш сте ги прочитале, како и вистината која се крие зад нив.
Датум: 19 фев 2016