верувања | Кафе пауза

Денес е Спасовден, а ова се дел од обичаите за овој празник

Прочитајте и кое овошје се јаде денес за здравје и благосостојба!

Лични предмети што не треба да ги подарувате никому затоа што носат несреќа

Постојат луѓе што не се суеверни и што не обрнуваат внимание на овие детали, па можете да добиете подароци од нив што носат лоша енергија.

20-те најсилни ментални блокади што секојдневно ви го уништуваат животот

Во себе ги носите вашите животни приказни, емоционалната приврзаност, верувањата и многу други работи што остануваат во вашиот ум со години.

8 лажни верувања од кои треба да се ослободите ако сакате да станете ментално здрава личност

Животот не станува полесен, туку вие станувате посилни. Станувате посилни не затоа што мора да бидете издржливи, туку затоа што учите.

Смешни работи во кои луѓето верувале додека биле деца

Се сеќавате ли дека додека бевте дете, вие верувавте во работите што ви ги кажувале другите или во тоа што сте го замислувале, а од кои денес малку се срамите?

Народни верувања: Еве како не смеете да влезете во Новата година

Долгата традиција на славење Нова година донесе и многу суеверија, а некои сè уште постојат и денес.

Ирационални мисли кои негативно влијаат на нашиот живот

Постојат ирационални мисли кои можат да предизвикаат емоционални проблеми.

Суеверија: Резултат на потсвеста, желбите или чиста имагинација?

Во многу традиции, па и во нашата, се задржале многу обичаи од постарите времиња кои денес се сметаат за суеверија.

5 верувања за парите што не ви дозволуваат да успеете

Веројатно ве научиле како да ги користите парите, но не и како да бидете нивен господар, а не роб.

6-те најчести навики на мизерните и несреќни луѓе

Сосема во ред е понекогаш да бидете несреќни, но проблемот е кога тоа ќе ви стане навика.

7-те основни верувања на Индијанците за соништата

Индијанците веруваат дека соништата се продолжение на реалноста, можност за патување во други димензии и можност за комуницирање со предците и духовните водичи.

10 нешта што не можеме да ги докажеме, но луѓето сепак веруваат во нив

Дури и кога немаме цврсти докази, луѓето настојуваат да продолжат да веруваат во одреден феномен.