28 септември 2014 | Кафе пауза

Вистинска приказна: Човекот со виолината

Оваа приказна е според вистинска случка. Одвојте време да ја прочитате...
Датум: 28 сеп 2014
, Автор:

Постојат 2 вида луѓе…

Проектот „Два вида луѓе“ е серија од креативни постери кои ги делат луѓето во 2 категории според нивните навики на јадење.

Најдобрите животни совети од нашите мајки

Ова се најдобрите и најискрените животни совети кои сме ги добиле од нашите мајки и без разлика колку сме возрасни, никогаш не смееме да ги заборавиме.
Датум: 28 сеп 2014
, Автор:

Еволуцијата на музиката за Бетмен низ вештите раце на „The Piano Guys“

Од добро познатата заразна музика од старата ТВ серија за суперхеројот, па сè до трилогијата на Кристофер Нолан со Кристијан Бејл во главната улога, можеме да ги слушнеме сите мелодии кои досега се појавиле во овие филмови.

Викенд книга: „Алекс“ – Пјер Леметр

Киднапираната жртва преминува во брутален убиец па повторно преминува во жртва? Звучи како трилер кој ќе го прочитате во еден здив.