18 септември 2014 | Кафе пауза

Благотворна облога за лекување на болката во коските и зглобовите

Рецептот е многу едноставен, а состојките веројатно веќе ги имате дома. Болките би требало да исчезнат многу брзо, а облогата треба да се подготви и стави навечер пред спиење.
Датум: 18 сеп 2014
, Автор:

За да имате пари во куќа: 10 народни верувања за привлекување пари

Начинот на кој се справувате со парите, па дури и положбата на метлата во куќата, според старите народни верувања, може да влијаат на финансиската ситуација во домот.
Датум: 18 сеп 2014
, Автор:

Интересен кус тест на личноста: Што говори за вас начинот на кој ги поставувате рацете?

Ова не е класичен тест. Не треба да одговарате на прашања, само да направите 4 задачи и да ги запишете нивните толкувања. Ќе ви одземе една многу забавна минута од вашето време.
Датум: 18 сеп 2014
, Автор:

Ова е искористување на втората шанса: Учесник на Икс фактор ќе ве доведе до солзи

Џејк Квикенден е учесник на овогодишното издание на Икс фактор во Велика Британија. Неговиот прв избор е песната „All of Me“ од Џон Леџенд, која ја почнува добро, но малиот пресврт кој одлучува да го направи после првата строфа го разочарува жирито. Сепак...
Датум: 18 сеп 2014
, Автор:

Генијалните умови како минималситички постери

Капил Багат е артист кој создава фантастична серија постери, каде што преку постулатите на минимализмот, ги претставува едни од најбрилијантните луѓе, кои успеале да остават значајна трага врз човештвото.

Здрав живот со ограничен буџет

Секогаш мора да најдете време за правилна исхрана и малку вежбање, па макар тоа да биде и со мал буџет.
Датум: 18 сеп 2014
, Автор:

ТВ серија: Туѓинец (Outlander)

Што сè би направиле да преживеете доколку одеднаш се најдете во 1743 година во Шкотска?

Олеснете ја преселбата: 4 совети кои е добро да ги запомните

Преселбите се напорни, здодевни, исцрпувачки и се троши многу време на нив. Ако се селите првпат може да бидете многу неорганизирани. Еве неколку совети за преселбата да биде песна.
Датум: 18 сеп 2014
, Автор: