Познат тату артист бесплатно ги тетовирал луѓето што дозволиле тој да им избере дизајн

Довербата на овие луѓе кои се согласиле да ја протнат раката во дупка на ѕидот за да добијат бесплатна тетоважа не е неоснована.

Артистка потопила фустан во Мртво Море и по 2 месеца резултатот бил неверојатен!

Фустанот влегол во езерото целосно црн, но за два месеца магично се трансфомирал во фустан од бајките.

Артист тетовира болни дечиња за да го направи нивниот живот во болниците поинтересен

„Ништо не ми причинува поголемо задоволство од подобрувањето на детската самодоверба со рачно изработена тетоважа“, вели тој.

16-годишен артист создава фасцинантни 3Д цртежи кои отскокнуваат од страниците на тетратките

Забавни визуелни дисторзии, кои изгледаат како да се дел од нашиот тридимензионален свет.

Прекрасна уметност: Овој артист црта на лисја со остатоците од утринското кафе

Тој со помош на едноставно црно кафе создава магија врз необично платно - лисјата.

Артист црта реалистични портрети на неговите дланки и потоа со допир ги пресликува врз хартија

Наместо да црта директно на хартија, тој прави неверојатни цртежи на неговата дланка која потоа ја користи како печат.

Артист создава неверојатна минијатурна уметност само со своите раце

Овој артист е познат по грнчарските производи со големина од само 2,54 сантиметри.

Како би изгледале животните од Дизни кога би биле луѓе?

Лесно можеме да се поврземе со животните кои ги гледаме во цртаните на Дизни, често дури и ги замислуваме како луѓе, понекогаш ставајќи се самите ние на нивно место.

Слеп сликар создава неверојатни колоритни уметнички дела

Многу лесно може да се замисли дека слепилото би претставувало инвалидитет кој би можел да стави крај на кариерата на еден артист, но тоа не се случило и со Џон Бремблит...

Комплексни геометриски симулации, детално исцртани на човековото тело

Комбинацијата од модерна уметност и дизајн на тетоважи изгледа дека полека го освојува светот.

Прекрасни цртежи во облик на оптички илузии кои ќе ве остават без зборови

Прекрасните илузии кои ги црта артистот Роберт Гонсалвес од Канада се интересен начин на кој можете да ја изобличите вашата перцепција и да се запрашате што всушност е вистина, а што не.