Зимска диета: засилете го греењето ако сакате да ослабете

Повеќегодишно истражување кое е спроведувано во Шкотска, покажало дека луѓето чии домови се потопли во текот на зимата, губат повеќе килограми, за разлика од оние кои имаат послабо греење.

Зошто жените се палат на ќелави мажи?

Судејќи според резултатите од најновото истражување, на жените им се и тоа како привлечни мажите без коса. Ќелавоста делува на жените како афродизијак...

Што се случува со нас кога сме заљубени?

Дали некогаш се имате толку лудо заљубено да не забележувате ништо околу вас, да губите концентрација, па дури и да се однесувате изгубено?

Во кои држави животниот век трае најдолго?

Организацијата за економска соработка и развој (ОЕСР) го објави најновиот извештај, истакнувајќи ги бројките за животниот век во земјите членки на организацијата...

10 причини за 8 прегратки на ден

Една прегратка не чини ни денар, а многу значи. Значи за вас и за оној кој ја дели прегратката со вас, без разлика дали тоа е вашата мајка, татко, дете, брат, сестра, пријател или љубовниот партнер.
Датум: 05 дек 2013
, Автор:

Како изгледа совршената љубовница?

Најважно е какви жени бираат мажите за нивни долгогодишни партнерки со кои ќе стапат во брак и ќе го делат животот. Но, не помалку важно е и каков е профилот на љубовниците со кои мажите најчесто изневеруваат.
Датум: 02 дек 2013
, Автор:

5 лесно воочливи знаци дека сте гениј

Доколку сè уште не сте добиле црно на бело потврда за својата генијалност (што би значело дека имате коефициент на интелигенција над 140), можете сами да си ги проверите своите интелектуални способности, и тоа без многу анализирање.
Датум: 29 ное 2013
, Автор:

На што подобро се сеќавате: на првиот бакнеж или на првото сексуално искуство?

И пред да дојде до првиот бакнеж и пред да го доживееме првото сексуално искуство, многу размислуваме како ќе биде, со кого ќе биде, како ќе се чувствуваме потоа. Но, што е она на што подобро се сеќаваме подоцна во животот?
Датум: 26 ное 2013
, Автор:

10-те најосетливи точки кои го возбудуваат машкото и женското тело

Можеби мислевте дека добро ги знаете ерогените зони на вашиот партнер или партнерка, но скорешните истражувања даваат и некои изненадувачки резултати.
Датум: 25 ное 2013
, Автор:

Национализмот, расизмот и нискиот IQ имаат заедничко

Луѓето со помали интелектуални способности се почесто привлечени кон едноставните идеологии...

Може ли да се умре од тага и скршено срце?

Синдромот на скршено срце, според најновите американски истражувања, навистина може да предизвика смрт. Оваа појава е најизразена кај вдовиците и вдовците, а причината лежи во големиот емоционален стрес.
Датум: 21 ное 2013
, Автор:

Ноќните птици и ранобудниците имаат различна мозочна структура

Оваа студија е првата досега која понудува физички докази за невролошките разлики помеѓу луѓето со различни тенденции за спиење.