Како изгледа совршената женска фигура според мажите?

Според добиените податоци за деловите од женското тело кои ги привлекуваат мажите, на прво место се наоѓа беспрекорниот стомак.

Мажите и жените го доживуваат бакнежот на различен начин

За жените бакнежот претставува начин емотивно да се поврзат со нивниот партнер, додека за мажите, бакнежот служи како средство за...

Зошто толку многу ја сакаме музиката?

Научни истражувања кои се обидуваат да ја откријат нашата поврзаност со музиката...

Сите девојки се разочарани во нивните 20-ти години

Читателките на магазинот „Glamour“ имале прилика да пополнат анкета во која се работи за турбуленциите и искушенија низ кои поминале во текот на 20-ти години од животот. Резултатите се запрепастувачки...

Паровите во кои мажите почесто чистат и готват, поретко имаат секс

Кој во вашата заедница почесто го фрла ѓубрето, мажот или жената? Одговорот на ова прашање може да биде еден од факторите кои покажуваат колку сте сексуално активни.

Од каде доаѓаат мислите кои одеднаш ви паѓаат на памет?

Одите по улица како и секој друг ден, кога одеднаш ви паѓа на памет сеќавање од пред неколку години за личност на која не сте помислиле многу долго време...

Како спијат маж и жена во брачен кревет?

Додека сте сингл, царувате со вашиот кревет, но кога ќе почнете да го делите навечер со друг, може да се соочите со една од две ситуации...
Датум: 22 дек 2012
, Автор:

Како изгледа совршениот маж, а како совршената жена?

Карактеристиките на совршениот маж и совршената жена, прикажани на хумористичен, илустриран начин...

Дали среќата може да биде негативна?

Слепото трагање по среќа може да нè направи себични, неодговорни и да има лоши последици по нашето психичко здравје. Постојаната желба да се биде среќен може да доведе до големи разочарувања кога ќе се соочите со реалниот живот.
Датум: 01 дек 2012
, Автор:

Што жените забележуваат кај другите жени?

Жените поминуваат повеќе време посматрајќи други жени отколку мажи, затоа што сакаат да видат што носи нивната „конкуренција“, колку целулит има, како ѝ изгледа косата и дали е слаба.

Кога мажите се чувствуваат најсреќно?

Според 43% од нив, најсреќен момент во животот им бил денот кога се родило нивното дете, за 35% најубав момент била нивната венчавка, додека пак 18%...

Зошто малите деца сакаат да бидат секси?

Навистина делува чудно кога ќе видите дека девојче од десетина години на Фејсбук поставило слика на која позира како да се обидува да привлече некого со својот изглед, а сликата ја надополнуваат и некои дечиња кои се појавуваат на детските фестивали.