14 мај 2014 | Кафе пауза

Артист гради мали куќички од отпадоци за бездомниците

Од отпад до дом за оние кои го немаат... Креативен и хуман проект на артистот Грегори Клоен.

Книга: „Светецот, сурферот и директорот“ – Робин Шарма

Извондредна приказна за тоа како да ги живеете соништата на своето срце...
Датум: 14 мај 2014
, Автор:

Разиграната авантура на една артистка во Франција

Погледнете мал дел од патувањето на Маиа Флор која ќе ви ја покаже Франција во сосема ново светло.

Ослободете се од несаканите влакна без депилација, еднаш за секогаш

Мака ви е од болното отстранување на несаканите влакна? Имаме едноставно решение, а состојките веројатно веќе ги имате дома.
Датум: 14 мај 2014
, Автор:

10 психолошки ефекти на несексуалниот допир

Погледнете ги наредниве 10 психолошки ефекти кои ќе ви ја покажат моќта на несексуалниот допир.

Човековата психа под влијание на социјалните мрежи – колку во суштина сме осамени?

Зачудувачка е поврзаноста на бројот на Фејсбук пријатели и осаментоста во реалниот живот.
Датум: 14 мај 2014
, Автор:

10 аксесоари кои мора да ги имате ова лето

Кога станува збор за аксесоарите, еве што не смеете да пропуштите ова лето.
Датум: 14 мај 2014
, Автор:

Светлосни глуварчиња кои магично го осветлуваат вашиот дом

Јапонскиот кинематограф Такао Иноуе создал магично осветлување кое изгледа како светлосните глуварчиња да се замрзнати во времето.

Слатки и креативни предлози за уредување на работното биро

Ако сакате да ви тргне работата подобро одвојте време за преуредување на работното биро и за внесување на малку креативност и свежина!