Татковата љубов e пресудна за среќата на детето

Ако таткото во воспитувањето на детето е постојан и има цврст став, тоа дете има помали шанси да стане деликвент и повеќе ќе се ангажира околу училишните активности...

Најдебелите и најслабите нации во светот

Група на научници ја пресметале просечната тежина на еден жител на планетата земја, па така ја составиле и листата со најдебелите и листата со најслабите луѓе во светот.

Зошто ранобудниците се посреќни и поздрави?

Студија која ја поддржува добро познатата изрека: „Кој рано рани, две среќи граби“.

Позитивните луѓе живеат подолго

Едно истражување спроведено во САД покажало дека позитивниот став кон животот и смислата за хумор се наоѓаат помеѓу причините за долговечноста на многу луѓе.

Дали комплетната искреност е секогаш најдобриот одговор?

Џастин Оукли вели дека лажењето не секогаш е лошо. Но...

Дали сте задоволни од вашиот сексуален живот?

Магичната комбинација за разгорување на страстите и кај мажите и кај жените е преку вечера и шише вино...

Деца сме сè додека не наполниме 24 години?!

Според тврдењата на експертите од Универзитетот во Мелбурн, човечкиот мозок се развива сè до 24-тата година, што дава објаснување зошто повеќето млади луѓе се однесуваат многу детски и незрело.

Научно потврдено: Децата му даваат смисла на животот

Луѓето кои имаат две или повеќе деца давале најголеми оценки за задоволството и среќата во животот...

Жените повеќе се тетовираат од мажите

Најновите анкети спроведени во САД, покажуваат дека жените сè почесто и многу повеќе се тетовираат од посилниот пол.

Зимата придонесува жените да изгледаат и до 4 години постаро

Стручните лица за убавина од една лабораторија во Њујорк потврдиле дека зимското време негативно се одразува на кожата...

Научно потврдено: не легнувајте си на спиење вознемирени

Ова истражување се однесува на каква било негативна емоција, како на пример кавга со партнерот или недоразбирање на работното место кое предизвикало лоши чувства кај вас.

Дали времето влијае на вашето расположение?

Времето многу малку влијае врз луѓето. Поголем фактор кој влијае на расположението се индивидуалните ситуации во кои моментално се наоѓаме. Меѓутоа, поголемиот дел од луѓето цврсто веруваат во влијанието на времето.