Чудата и мистериите зад сонот: 12 неверојатни психолошки студии

„Количината на сонот која е потребна за еден просечен човек е 5 минути или повеќе.“ - Вилсон Мизнер

5 необични работи кои укажуваат на висока интелигенција

Научниците подолго време се обидуваат да пронајдат врска помеѓу интелигенцијата и одредени човечки карактеристики...
Датум: 11 фев 2014
, Автор:

Неверојатно! Чавките се способни да решаваат сложени задачи

Видео кое демонстрира како чавката може да реши комплексна задача во 8 фази, каде што последната е наградата. Погледнете го процесот. Ова е просто неверојатно.
Датум: 11 фев 2014
, Автор:

Што претставува романтичен гест за денешните мажи?

Една студија во која учествувале 1.000 мажи открила дека и понатаму постојат романтични типови кои кажуваат „те сакам“, отвораат врати и пишуваат љубовни писма, но, сега се во мода и други романтични гестови...
Датум: 08 фев 2014
, Автор:

Поврзаноста помеѓу љубовта и сексот во мозокот

Дали постои поврзаност помеѓу љубовта и желбата за секс во мозокот?

Психологијата зад раскажувањето приказни и емпатијата

Раскажувањето приказни има огромен ефект врз нашиот мозок и врз нашето однесување...

Животни и инсекти кои можат да намирисаат болести и опасност

Тие имаат толку добро развиен осет за мирис што можат да намирисаат работи кои на луѓето им се достапни само преку разни современи уреди...

Колку врски, скршени срца и неверства има до пронаоѓање на вистинскиот партнер?

Просечната жена има 7 љубовни врски, 4 катастрофални состаноци и 4 врски за една вечер, пред да го запознае вистинскиот маж.

Зошто жените со облини се поинтелигентни?

Дамите кои имаат натпросечно голема задница, се поинтелигентни од останатите жени, покажало едно необично истражување спроведено од страна на Оксфордскиот универзитет.

Колку соништата ни влијаат на животот во реалноста?

Дали некогаш ви се случило да сонувате некоја ваша блиска личност во негативен контекст, а после будењето да продолжите да и бидете лути?

Жените со облини имаат повозбудлив сексуален живот од слабите

Анкетите детално навлегувале во сексуалниот живот на дамите и биле потполно анонимни. Единствени јавни податоци биле тежината и висината.

4 негативни последици од непроспиените ноќи

Освен уморот и чувството на раздразливост, на ноќните птици им се закануваат уште многу опасности кои влијаат негативно врз организмот, а се и научно докажани.