Со текила во борба против дијабетесот и зголемената телесна тежина

Изгледа дека текилата прави многу повеќе од подобрување на вашето расположение.

Како се декодираат соништата во денешно време?

Фасцинантни нови истражувања ни покажуваат точно кои му се намерите на нашиот мозок додека спиеме.

Дали може стресот да ви биде пријател?

Од стрес срцето забрзано ви чука, неконтролирано се потите и ви се суши устата. Стресот е прогласен за голем непријател на човекот. Но дали навистина е?
Датум: 14 мар 2014
, Автор:

Знаете ли колку жени не носат гаќички?

Списанието „Vanity Fair“ неодамна направило едно истражување за бројот на жените кои не носат гаќички кога излегуваат од дома. Бројките се шокантни.
Датум: 12 мар 2014
, Автор:

Нивото на хормони го одредува вашиот идеален партнер

Меѓусебната привлечност е тесно поврзана со односот на одредени хормони во телото кои одредуваат за каков тип личност станува збор.
Датум: 11 мар 2014
, Автор:

20 знаци кои откриваат дека тој сѐ уште не е созреан

За многу жени не е изненадувачки фактот дека мажите подоцна созреваат, но едно ново истражување, не само што го потврдува тоа, туку и покажува дека тие созреваат на 43 години, а нивните партнерки 11 години претходно.
Датум: 08 мар 2014
, Автор:

Омилената храна го открива вашиот карактер

За тоа каква личност сте можете да заклучите од сопствените потреби за петте основни вкуса, кои не треба да ги потиснувате, туку да ги задоволувате умерено и контролирано.
Датум: 06 мар 2014
, Автор:

6 најпознати дезинформации за абортусот

Иако абортусот е честа појава, и многу е веројатно дека познавате барем некој кој го направил тоа, сепак сѐ уште постојат многу митови поврзани со последиците од таквиот потфат.
Датум: 27 фев 2014
, Автор:

Каква е идеално здравата жена?

Научниците од Институтот за превентивна медицина во Копенхаген, со помош на математички методи пресметале каква е идеално здравата жена која ќе дочека длабока старост во витална состојба и со здраво срце.
Датум: 26 фев 2014
, Автор:

Моќта на убедувањето објаснета во 59 секунди

Моќта на убедувањето е многу корисна карактеристика како во бизнисот, така и во секојдневните животни ситуации. Ова видео ќе ви прикаже како функционира психологијата на убедувањето во 59 секунди.
Датум: 25 фев 2014
, Автор: