13 ноември 2014 | Кафе пауза

ТВ серија: Готам (Gotham)

ТВ серија за градот Готам пред појавата на Бетмен...

Одберете ја кучешката раса според вашиот карактер

Има огромен број кучешки раси и невозможно е да ги поставиме сите во релација со човечките карактеристики. Но, се обидовме да сублимираме неколку човечки карактери и да најдеме по неколку раси со кои би си соодветствувале.
Датум: 13 ное 2014
, Автор:

Чоколаден десерт готов за помалку од 10 минути

Кога ви се јаде нешто благо, а немате многу време за подготвување, чоколадниот мус е совршениот десерт...
Датум: 13 ное 2014
, Автор:

Како се менува вагината во текот на годините?

Матката се шири до големина на голема лубеница во текот на бременоста, но потоа се враќа во првобитната состојба за период од 6 недели после породувањето. За жал, тоа не е случај со останатите делови од телото.
Датум: 13 ное 2014
, Автор:

Фантастични тридимензионални цртежи кои скокаат надвор од листот на тетратката

15-годишниот артист Жуо Карвајо, попознат како J Desenhos се занимава со една навидум едноставна, но всушност многу интересна уметност.
Датум: 13 ное 2014
, Автор:

Мојата прва голема продажба: Како да успеете да продавате?

Кога ќе навлеземе во суштината на процесот на продажба ќе сфатиме дека среќата најмногу зависи од нас самите, нашата самодоверба, карактер и секако напорната работа.
Датум: 13 ное 2014
, Автор:

5 непишани правила за пријателките

Без разлика колку долго се дружите и колку често се гледате, постојат 5 непишани правила за пријателките кои не смеат да бидат прекршени.
Датум: 13 ное 2014
, Автор:

Имате ли одговор на овие 12 тешки и непријатни прашања?

На крајот од романот „Беатриче и Вергилиј“ од Јан Мартел ќе наидете на игрите за Густав. Тоа се дванаесет „игри“, кои всушност се вежби кои ќе ви ги доближат ужасите на Холокаустот и ќе ви овозможат да откриете нешто за себе.

Дали постои идеална разлика во години меѓу партнерите?

Сите сме ги чуле клише изразите од типот: вистинската љубов не познава години и сл. Но, колку има вистина во тоа?
Датум: 13 ное 2014
, Автор: