02 јануари 2015 | Кафе пауза

5 видови раскинување кои сите ги имаме искусено

Раскинувањето може да биде заедничка одлука или пак да падне како од ведро небо. Според тоа, вашето срце може да биде скршено на повеќе начини, а овие 5 ги искусува секој во животот.

Старци со сомнителен вкус за облекување

Можеби носат што ќе најдат, можеби прибираат од внуците или пак навистина се дрски како што изгледаат на сликите.

Што да сторите кога ќе го заборавите името на некој кого штотуку сте го запознале?

Можеби не сте слушнале убаво, а можеби сте заборавиле. Тогаш влегувате во една непријатна ситуација од која сепак постојат овие неколку излези.

15 животни кои сакаат да ве мотивираат повеќе да вежбате

Како и обично, од денес или од следниот понеделник сите почнуваме да вежбаме. Овие петнаесетина пријателчиња ќе се обидат да ви помогнат поцврсто да се држите до фитнес целите.

Водич за набљудување на ноќното небо во 2015 година

Без разлика дали сте астроном или пак, само љубител на небесните настани, оваа година навистина ќе има што да се види.

17 забавни нешта кои мора веднаш да ги пробате на Интернет

Здодевно ви е на работа или пак, не можете да се фокусирате на учењето, па сакате некако да го „размрдате“ вашиот ум? Погледнете ги наредниве 17 одлични начини на кои можете да го губите вашето време онлајн...

Што вели појадокот за вас?

Откријте дали сте природен лидер, следбеник, опуштен или имате потреба сè да контролирате според начинот на кој го јадете вашиот утрински домашен тост.

10 животни лекции на кои можат да ве научат луѓето со тетоважи

За оние на кои им се допаѓа како тетоважите го менуваат нивното тело, сите наводно негативни последици влечат значајни искуства од кои сите можеме по нешто да научиме.
Датум: 02 јан 2015
, Автор:

Најголемите стравови на луѓето претворени во комични илустрации

Илустраторот Френ Краус ги замолил луѓето да ги споделат со него нивните најчудни и најбесмислени стравови за да ги претвори во илустрации во вид на кратки стрипчиња.
Датум: 02 јан 2015
, Автор:

Свадбените фотографии можат да бидат прекрасни и романтични и на лошо време

И свадбените фотографии направени на лошо време можат да бидат романтични, доколку покрај себе го имате вистинскиот фотограф.

Филм: Лавиринт: Невозможно бегство (The Maze Runner)

Дали сте доволно храбри да ја преминете безбедната линија?