За време на своето секојдневно патување до работа, една жена фотографира портрети на странци изгубени во мислите

Дина Алфаси, мајка на 15-годишник и израелски инженер кој работи во болница, ги користи овие моменти за да долови едноставни, но убави портрети на странци изгубени во мислите.

14 фотографии што откриваат како изгледаат секојдневните предмети под микроскоп

Многу работи со кои сте опкружени секојдневно, може да ве изненадат и да ви ја покажат својата непредвидлива страна ако ги ставите под микроскоп.

Фотографии од слатки кучиња и нивните средновековно модерни домови

Познатата фотографка Ненси Барон реши да направи фотосесија со неколку слатки кучиња во нивните средновековно модерни домови.

Свадбените фотографии на еден пар добиваат пресврт откако ќе се придружи една пеперутка

Почнуваме да се сомневаме дали оваа фотографка однапред ги бара животните и им плаќа за да се појавуваат за време на свадбите.

Фотографии од симпатични јапонски џуџести летечки верверички

Некој вели дека совршенството не постои, но откако ќе ви видите овие топчести верверички, сигурно ќе го смените вашето мислење.

20 фотографии што сведочат за волјата за живот на мајката природа

Од почетокот, природата издржала метеори, ледена доба, вулкански ерупции, но сè уште постои и никогаш не престанува да нè интригира со својата желба за живот.

Фотографии од вилински коњчиња кои ја прикажуваат нивната деликатна убавина

Питер ван Докум е професор по астрономија кој има посебна страст за фотографирање. Особено, тој ги обожава вилинските коњчиња.

20-те најдобри фотографии на птици за 2020 година

Натпреварот е дело добротворната организација „Birds on the Brink“, чија цел е поддршка на проекти за зачувување на птиците.

Симпатично дете ги рекреира модните фотографии на својот чичко кој е познат модел и инфлуенсер

Едно момче по име Ауги ги рекреираше модните фотографии на својот чичко Аристотел Политес кој е познат модел и инфлуенсер, а погледнете како изгледаат тие.

Фотографски проект за помош на загрозените природни паркови во Африка

Некои светски познати фотографи започнале проект за помош на природните паркови во Африка. Со донирање на уметнички фотографии, тие се надеваат дека ќе соберат доволно парични средства за помош на африканските паркови.