На заборавен таван, молдавски фотограф пронашол 4.000 фотографии од исчезнатиот селски живот

На заборавен таван, молдавски фотограф пронашол 4.000 фотографии од исчезнатиот селски живот

Во 2016 година, Виктор Галужа, молдавски режисер и фотограф пронајде околу 4.000 фотографии кои го документираат селскиот живот во поранешната советска република од 50-тите до 70-тите години на минатиот век. Виктор тогаш беше студент на главниот филмски институт во Молдавија и работел на неговиот последен проект, кој се фокусирал на многу села што беа издлабени од тековната криза на депопулација во земјата.

Во селото Рожетици во северна Молдавија, Галужа влегол во напуштена куќа и забележал фрлени фотографии во ѓубрето. Тој вели дека почувствувал дека тоа е нешто уникатно и неверојатно и се чувствувал многу возбудено.

На заборавен таван, молдавски фотограф пронашол 4.000 фотографии од исчезнатиот селски живот

На заборавен таван, молдавски фотограф пронашол 4.000 фотографии од исчезнатиот селски живот

На заборавен таван, молдавски фотограф пронашол 4.000 фотографии од исчезнатиот селски живот

На заборавен таван, молдавски фотограф пронашол 4.000 фотографии од исчезнатиот селски живот

На заборавен таван, молдавски фотограф пронашол 4.000 фотографии од исчезнатиот селски живот

На заборавен таван, молдавски фотограф пронашол 4.000 фотографии од исчезнатиот селски живот

На заборавен таван, молдавски фотограф пронашол 4.000 фотографии од исчезнатиот селски живот

На заборавен таван, молдавски фотограф пронашол 4.000 фотографии од исчезнатиот селски живот

На заборавен таван, молдавски фотограф пронашол 4.000 фотографии од исчезнатиот селски живот

На заборавен таван, молдавски фотограф пронашол 4.000 фотографии од исчезнатиот селски живот

На заборавен таван, молдавски фотограф пронашол 4.000 фотографии од исчезнатиот селски живот

На заборавен таван, молдавски фотограф пронашол 4.000 фотографии од исчезнатиот селски живот

На заборавен таван, молдавски фотограф пронашол 4.000 фотографии од исчезнатиот селски живот

Погледнете ги и овие 10 неверојатни фотографии од океанскиот живот што учествуваа на натпреварот за „Најдобар подводен фотограф на годината“.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Ужива кога патува и запознава различни култури, ги сака утринските прошетки во природа, многу чоколадо и кафе.

Поврзани содржини

Остави коментар