Фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет

Фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет

Италијанскиот фотограф Масимо Биети патува низ целиот свет доживувајќи уникатни култури и фотографирарќи извонредни портрети од детството. Секоја фотографија доловува нематеријални квалитети кои даваат чувство на карактер и поврзаност со неговите субјекти. Без разлика дали е во Етиопија, Малезија или каде и да било, талентираниот фотограф успева да ги вметне искрените чувства и разиграната невиност што ги обединува децата ширум светот, без оглед на нивното културно потекло или секојдневните искуства.

Фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет

Фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет

Фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет

Фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет

Фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет

Фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет

Фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет

Фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет

Фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет

Фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет

Фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет

Фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет

Фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет

Фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет

Фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет

Погледнете ги и овие фотографии на една фотографка која патува со своите кучиња откако ги спаси од улиците на Романија.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Ужива кога патува и запознава различни култури, ги сака утринските прошетки во природа, многу чоколадо и кафе.

Поврзани содржини

Остави коментар