Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Одењето на училиште е нормален начин на живот за толку многу деца ширум светот, но не и во Бангладеш. Над четири милиони деца мораа да растат премногу брзо и се принудени да работат за да ги издржуваат своите семејства уште од најрана возраст. Тие често се изложени на ризик од здравствени проблеми и експлоатација, но што е најважно, тие ја пропуштаат својата светла иднина и правото да бидат деца.

Фотографот Акаш со седиште во Дака, Бангладеш, го користи својот глас за да ги потенцира животите и приказните на маргинализираните луѓе во неговата татковина. Тој работи на состојбата со детскиот труд во Бангладеш повеќе од 15 години и прави мали чекори што носат огромни промени во животот на децата кои мораа да се откажат од детството. Акаш користи свои пари за да ги ослободи децата од исцрпувачки рутини на работа и да ги испрати на училиште. На следните фотографии можете да видите како изгледале децата додека биле работници, а како кога започнале со одење на училиште.

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

За повеќе фотографии продолжете на следната страница

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Како еден фотограф им го менува животот на децата во Бангладеш кои се принудени да работат?

Погледнете ги овие 20 прекрасни и емотивни фотографии од породување.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Ужива кога патува и запознава различни култури, ги сака утринските прошетки во природа, многу чоколадо и кафе.

Поврзани содржини

Остави коментар