Слатки портрети ја доловуваат неразделната врска помеѓу девојче и нејзиното куче

Слатки портрети ја доловуваат неразделната врска помеѓу девојче и нејзиното куче

И децата и животните му пристапуваат на светот со чувство на чудење и разиграност, што ги прави совршени другари за секакви авантури. Длабоката врска меѓу децата и животните може да биде извор на инспирација и за фотографите. Така, фотографката Робин Чавез Бразил во нејзината серија фотографии со нејзината ќерка Равен и нивното куче Џек, го доловува магичниот и слаткиот однос меѓу децата и милениците. Во секоја од фотографиите јасно може да се забележи приврзаноста што тие ја чувствуваат еден кон друг. Несомнено, станува збор за нераскинливо пријателство кое вечно ќе трае. Во продолжение погледнете ги фотографиите на Равен и Џек.

Слатки портрети ја доловуваат неразделната врска помеѓу девојче и нејзиното куче

Слатки портрети ја доловуваат неразделната врска помеѓу девојче и нејзиното куче

Слатки портрети ја доловуваат неразделната врска помеѓу девојче и нејзиното куче

Слатки портрети ја доловуваат неразделната врска помеѓу девојче и нејзиното куче

Слатки портрети ја доловуваат неразделната врска помеѓу девојче и нејзиното куче

Слатки портрети ја доловуваат неразделната врска помеѓу девојче и нејзиното куче

Слатки портрети ја доловуваат неразделната врска помеѓу девојче и нејзиното куче

Слатки портрети ја доловуваат неразделната врска помеѓу девојче и нејзиното куче

Слатки портрети ја доловуваат неразделната врска помеѓу девојче и нејзиното куче

Слатки портрети ја доловуваат неразделната врска помеѓу девојче и нејзиното куче

Откако ги погледнавте овие фотографии, можеби ќе сакате да погледнете и 18 фотографии од животни што ќе ве опсипат со љубов.

Извор: mymodernmet.com


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Вљубеничка во книжевноста, музеите и патувањата. Исто како и Борхес, рајот си го замислува како огромна библиотека.

Поврзани содржини

Остави коментар