8-те најефективни игри и апликации коишто ќе ве научат брзо да пишувате на тастатура

8-те најефективни игри и апликации коишто ќе ве научат брзо да пишувате на тастатура

Компјутерите и телефоните станаа неизбежна алатка во професионалниот и личниот живот. Па, користењето пенкало и хартија денес не е толку често. Иако постои овој „старомоден“ метод на пишување, технологијата напредува без намера да запре, па пишувањето на тастатура е навистина важна вештина.

8-те најефективни игри и апликации коишто ќе ве научат брзо да пишувате на тастатура

Брзото пишување може да промени многу. Иако не изгледа значајно што ќе заштедите неколку минути пишувајќи долг мејл, минута по минута, тие почнуваат да се собираат, и сето ова резултира со фрустрација. Па, зошто да не научите да пишувате побрзо? Овие игри и апликации ќе ви помогнат во тоа.

ЗА ПОЧЕТНИЦИ

1. Speed Typing Online

8-те најефективни игри и апликации коишто ќе ве научат брзо да пишувате на тастатура

Ова е онлајн игра што ви овозможува да нурнете во креативните зборови од познати книги, басни и песни. По крајот на секој текст, се појавува страница што ви покажува колку зборови во минута сте напишале, колку сте биле прецизни и колку грешки сте направиле.

2. Typing Trainer

8-те најефективни игри и апликации коишто ќе ве научат брзо да пишувате на тастатура

И ова е онлајн платформа наменета за почетници кои сакаат лекции со посебни чекори. Оние кои не се навикнати на тастатура можат да имаат проблем со учење на положбата на буквите. Овој веб-сајт нуди лекции за ова кои ќе ви помогнат да научите да пишувате без воопшто да гледате во тастатурата.

3. TapTyping

8-те најефективни игри и апликации коишто ќе ве научат брзо да пишувате на тастатура

Постои разлика во пишувањето на физичка тастатура и на тастатура на смартфон. Бидејќи смартфоните се употребуваат сè повеќе, станува поважно да знаете да пишувате брзо на смартфон отколку на компјутер. Оваа апликација ви овозможува да го научите токму тоа. Можете и да се натпреварувате со други „пишувачи“ и да ги тестирате вашите способности со напредни лекции.

ЗА ПИСАТЕЛИ И ПРОГРАМЕРИ

4. The Most Dangerous Writing App

8-те најефективни игри и апликации коишто ќе ве научат брзо да пишувате на тастатура

Овој веб-сајт ги присилува вашите прсти да пишуваат брзо колку и вашите идеи. Ако престанете со пишување подолго од 5 секунди, сè што сте напишале ќе почне полека да исчезнува. Сесиите траат од 3 до 20 минути и можат да бидат од 75 до 1.667 зборови.

Продолжува на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

Остави коментар