предрасуди | Кафе пауза

5-те најчести предрасуди за Иран

Честопати се случува поради геополитичките конфликти и недоволната информираност многумина од нас да имаат погрешни идеи за една земја...

Какви предрасуди имаат луѓето за вас поради вашиот хороскопски знак?

Многумина имаат тенденција да формираат мислење за другите само врз основа на нивниот изглед, а некои го прават тоа врз основа на хороскопскиот знак.

10 работи што за среќа исчезнуваат во современиот свет

Постојат работи што полека почнаа да исчезнуваат во современиот свет, а тој факт предизвикува чувство на оптимизам и верба во иднина.

Глупав, дебел, неспособен: Зошто имаме потреба да ги етикетираме луѓето?

Уште од најмала возраст сме осудени на етикетирање, па затоа воопшто не е чудно што тоа продолжуваме да го искусуваме во текот на целиот живот...
Датум: 06 сеп 2018
, Автор:

Македонските тату артисти се едногласни: Тетоважите влијаат на туѓото мислење, но тоа не е воопшто важно!

Колку македонскиот народ е толерантен кон луѓето кои го искористиле телото како платно за цртање?

3-те најчести женски предрасуди кои ја комплицираат љубовната врска

Претераното анализирање на неговите постапки од страна на припадничките на понежниот пол честопати води кон каранци и расправии.

Каков вид луѓе мразите? Одговорот на ова прашање кажува многу за вашата интелигенција

Изгледа изборот на луѓето што ги мразите може многу да каже за вашата интелигенција.

Лавовите се дрски, а Близнаците дволични: Хороскопски знаци осудени на предрасуди

Постојат одредени предрасуди што следат дел од знаците на Зодијакот, а во кои припадниците на истите воопшто не се пронаоѓаат.

Ана и Амброзио: Прекрасен пар кој докажува дека љубовта е посилна од предрасудите

Запознајте ги Ана Мариа и Амброзио Лопез кои се заедно цели 60 години.

7 ситуации во кои ниедна жена не смее да ѝ суди на друга жена

Жените се пријателки, мајки, сопруги, сестри, колешки, работодавачи... и токму поради тие улоги и животни задачи, една жена во ниеден момент не треба да ѝ замери на друга жена.

Кого повеќе сакаш, мајка ти или татко ти?

Денешново општество се среќава со секаков вид стереотипизација за другоста. Сè она што потсетува на нешто друго веднаш треба да се етикетира според некој одреден шаблон.
Датум: 25 апр 2015

8 знаци дека сте граѓанин на светот

„За мене е одвратно и недостоинствено да имам душа контролирана од географија.“ – Џорџ Сантијана
12