10 работи што за среќа исчезнуваат во современиот свет

10 работи што за среќа исчезнуваат во современиот свет

Во општеството постојат многу видови дискриминација и не можеме да смениме сè одеднаш. Но, некои работи веќе се променија или барем се во процес на промена. Промената значи дека имаме моќ.

Дали верувате дека може да се искорени дискриминацијата? Постојат работи што полека почнаа да исчезнуваат во современиот свет, а тој факт предизвикува чувство на оптимизам и верба во иднината. Човештвото може постепено да го промени ставот кон лицата со попреченост, кон расите, кон жените, па дури и да направи промени во модната индустрија.

1. Жените можат да бидат добри сопруги и мајки и сепак да работат на исто рамниште со мажите.

10 работи што за среќа исчезнуваат во современиот свет

2. Луѓето со тетоважи не се криминалци, прават тетоважи затоа што им се допаѓаат.

10 работи што за среќа исчезнуваат во современиот свет

3. Нема веќе модни стандарди, затоа што се прифаќаат сите облици и големини на телото.

10 работи што за среќа исчезнуваат во современиот свет

4. Само вие одлучувате кога треба да се случат важните работи во вашиот живот.

10 работи што за среќа исчезнуваат во современиот свет

5. Попреченоста веќе не е причина да зјапате и да покажувате со прст кон некого.

10 работи што за среќа исчезнуваат во современиот свет

6. Бојата е само боја, без разлика дали е на кожата или на нешто друго.

10 работи што за среќа исчезнуваат во современиот свет

7. Домаќинството веќе не е само женска работа.

10 работи што за среќа исчезнуваат во современиот свет

8. Да имате прекумерна телесна тежина веќе не е срамно.

10 работи што за среќа исчезнуваат во современиот свет

9. Никој не е премногу стар или премногу млад за да биде професионалец.

10 работи што за среќа исчезнуваат во современиот свет

10. Децата треба да играат, а не да работат.

10 работи што за среќа исчезнуваат во современиот свет

Современиот свет влијае врз нашиот организам, па прочитајте кои се најчестите последици врз здравјето од современиот начин на живот.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар