последици | Кафе пауза - Part 6

7 работи за кои ќе жалите по 7 години

Понекогаш не можеме да ги разбереме последиците од работите кои ги правиме во животот. Но, едно е сигурно: сите сакаме да ги одбегнеме нештата кои подоцна ќе бидат извор на каење и неподносливо гризење на совеста.

Последиците врз вашето тело од само една ноќ претерано пиење алкохол

Според една неодамнешна студија една ваква ноќ може да предизвика бактериите од вашите црева да преминат во вашиот стомак и да ослободат штетни токсини во вашиот крвоток.

Што се случува кога ги брзате вашите деца?

На децата им е потребно време и опуштен амбиент, во спротивно можат да се соочат со проблеми...

4 негативни последици од непроспиените ноќи

Освен уморот и чувството на раздразливост, на ноќните птици им се закануваат уште многу опасности кои влијаат негативно врз организмот, а се и научно докажани.

Работи кои секојдневно ни го скратуваат животот

Колку и да се грижиме за нашето здравје, сепак постојат некои работи за кои не ни помислуваме дека можат да бидат фатални по нашата здравствена состојба.

Последици врз децата од конфликтите на родителите

Кога децата се сведоци на караница меѓу родителите или на физичко насилство, тоа остава трага врз нивната личност, иако насилството не е директно насочено кон нив.

Кои нации спијат најдолго?

Доколку спиете помалку од 7 часа дневно, тоа може да резултира со бројни последици по вашето здравје, од срцеви заболувања до проблеми со помнењето и зголемување на ризикот од добивање дијабетис.

Дали е безбедно да разбудите месечар?

Еден од најстарите митови вели дека никогаш не треба да будите човек кој месечари, бидејќи тоа може да доведе до последици по неговото ментално и физичко здравје.

Филм: Местото зад боровата шума (The Place Beyond the Pines)

Еден настан и последиците кои ги чувствуваат повеќе генерации

Што ве чека доколку спиете помалку од 6 часа дневно?

Доколку спиете по помалку од 6 часа дневно, за само една недела ќе ги осетите негативните последици по вашето здравје, ќе ви опадне имунитетот...

Како да ја кажете вистината која боли?

Ако се прашувате како да постапите во вакви ситуации следете ги овие неколку совети за да ги минимизирате можните штетни последици.

Филм: Атлас на облаците (Cloud Atlas)

Епска драма за поврзаноста меѓу минатото, сегашноста и иднината...