последици | Кафе пауза - Part 3

10 причини зошто треба да ги замените пластичните кеси со платнена торба

Иако овие кеси се навистина практични, нанесуваат многу штета на животната средина и на нашето здравје.

7 особини на луѓето кои поминале низ некаква траума во нивната младост

Многу возрасни личност присилно се соочуваат со траумите кои ги преживеале како деца, и тоа во текот на целиот нивен живот.

Што ќе се случи ако земате премногу мелатонин?

Ако имате проблем со заспивањето, мелатонинот ви е можеби најдобриот пријател.

Што ќе се случи ако сонцето исчезне на една недела?

Првото нешто што веројатно ќе го забележите е дека планетата ќе стане многу темна...

9 катастрофални проблеми што можат да настанат од глобалното затоплување

Овие навидум мали промени можат да предизвикаат навистина сериозни проблеми за човештвото.

Експерт објаснува зошто треба да престанете да пиете кравјо млеко

Млечните производи, вклучувајќи го и кравјото млеко, се важен дел од исхраната на луѓето на запад.

Неочекувани непријатности што би ги предизвикале супермоќите

Малкумина размислуваат за непријатностите што би ги предизвикале овие необични способности.

Загадување на воздухот: Причини, последици и како да го спречите

Нема ништо подобро од тоа наутро да го отворите прозорецот и да вдишете чист и свеж воздух, но колку е чист воздухот што го вдишуваме сега?

Што ќе се случи со вашето тело ако секојдневно пиете Кока-кола?

Ако секојдневно пиете од овој пијалак, можеби оваа листа ќе ве натера да го промените тоа.

Зошто мора веднаш да престанете со бојадисување на косата?

Бојадисувањето не е добра идеја, бидејќи следуваат многу посериозни последици и проблеми.

Хроничната негативност е отров за телото, душата и умот

Многу луѓе околу нас постојано се жалат и им ги раскажуваат на другите своите трагични животни приказни. Животот не е секогаш фер и понекогаш луѓето немаат многу среќа.

11-те кариери кои имаат најлошо влијание на љубовните врски

Користејќи информации за бројот на разводи и стресот од работното место, направена е листа на кариери кои ја отежнуваат рамнотежата помеѓу работата и животниот живот.