последици | Кафе пауза

Што е поштетно: долгото седење на работа или дома?

Истражувањето на американските научници покажа дека немаат сите форми на седење подеднакво штетно влијание врз здравјето на срцето.

Како да ја одржите возбудата во животот и покрај последиците од пандемијата?

Кога го доживеавме првиот карантин пред една година, повеќето од нас се надеваа дека ќе се вратат на „старата нормала“ за неколку месеци.

Што ќе се случи со вашите усни ако користите балсам за усни премногу често?

Можеби користите балсам за усни секојдневно, без да знаете каков ефект може да има на вашите усни.

9 штетни положби на телото за кои веројатно не сте свесни и како да ги избегнете нивните несакани ефекти

Кога нешто не е во ред, вашето тело ќе најде начин да ве извести за тоа. Ви испраќа знаци или, со други зборови, симптоми за да преземете нешто во врска со тоа.

Што може да се случи со вашето тело ако престанете да јадете мрснотии?

Целосно отстранување на мрснотиите може да влијае на вашето физичко и ментално здравје и може да ги саботира вашите напори да го постигнете телото од вашите соништа.

Што ќе се случи со вашето тело ако престанете да јадете овошје и зеленчук?

Депресија, лош мирис на телото, оштетен вид - ова се само неколку работи што може да му се случат на вашето тело ако престанете да јадете овошје и зеленчук.

7 работи што може да се случат со вашето тело во текот на зимата

Ниските температури имаат тенденција да ве натераат да останете во затворен простор и да не бидете отпорни на вируси и инфекции.

Зошто не треба да чекате да бидете гладни за да јадете?

Гладот може да биде знак дека вашиот метаболизам е вклучен и дека вашето тело работи како што треба. Но, гладот не треба да биде единствениот знак дека е време да јадете.

Што може да се случи ако користите есенцијални масла премногу често?

Есенцијалните масла се рекламираат како лек за секакви работи: од проблеми со кожата до проблеми со менталното здравје.

5 работи што може да ви се случат ако си легнете да спиете лути

Кога сте будни, можете да ги анализирате негативните емоции и да се ослободите од нив. Но, кога ќе легнете да спиете, дури и некоја помала непријатност може да прерасне во вистинска драма.

Што се случува ако легнете да спиете веднаш откако ќе јадете?

Луѓето се чувствуваат поспано веднаш по јадењето и не сакаат да прават ништо друго освен да дремнат. Но, ова е токму тоа што не треба да го правите.

Што ќе раскажуваме кога ќе нè прашаат каква беше 2020 година?

Што ќе им раскажеме на луѓето кога ќе нè прашаат каква беше 2020 година? Какви траги остави оваа пандемија?