16 септември 2020 | Кафе пауза

30 совети за родителите од нашите баби и дедовци што се поучни и денес

Многу „старомодни“ совети за родители денес важат исто како порано. Многу е важно да ги воспитате децата правилно и да ги научите на почит и на многу други работи уште од рана возраст.

10 земји каде што домаќините најмногу се грижат за чистотата на сместувањето и за здравјето на туристите

Денес, чистотата им е поважна на гостите од кога и да било порано, па „Airbnb“ бара домаќините да се придржуваат до посебните мерки за хигиена.

Дали можете да ги најдете сите: Колку пчели има на цртежот?

Унгарскиот уметник Дудолф има нова задача за вас. Погледнете го цртежот и обидете се да изброите колку пчели има на него. Дали ќе успеете да ги изброите сите?

Зошто секој хороскопски знак се плаши од состанување?

Кога ќе почнете да излегувате со некоја личност што сè уште не ја познавате доволно добро, сигурно се плашите дека можеби ќе бидете искористени или повредени.

5 работи што може да ви се случат ако си легнете да спиете лути

Кога сте будни, можете да ги анализирате негативните емоции и да се ослободите од нив. Но, кога ќе легнете да спиете, дури и некоја помала непријатност може да прерасне во вистинска драма.

За време на своето секојдневно патување до работа, една жена фотографира портрети на странци изгубени во мислите

Дина Алфаси, мајка на 15-годишник и израелски инженер кој работи во болница, ги користи овие моменти за да долови едноставни, но убави портрети на странци изгубени во мислите.

Рецепт за палачинки со ладен прелив од кафе и вкус на бадем

Една лажица од овој ликер дава одлична арома на кремасто кафе, а можете да го користите како инспирација за подготовка на колачи, пити, но и палачинки.

Совршено уреден стан од 36 квадрати

Карактерот на станот е дефиниран со богати темни бои со сива боја како основа и суптилни розови детали, нежни форми на мебел, украсни ламби и детали што го прават поудобно место.

5 ситуации кои укажуваат дека на вашето дете му е потребно родителско внимание

Ниту едно дете не е исто и сите деца имаат различни фази на однесување при растењето, но според психолозите има неколку ситуации за кои е потребно посебно внимание од родителите.

10 причини зошто пријателствата на далечина се посебни

Исто како и врските, пријателствата на далечина можат да бидат предизвици, но кога тоа пријателство е искрено, нема растојание што може да го наруши.