Дали можете да ги најдете сите: Колку пчели има на цртежот?

Дали можете да ги најдете сите: Колку пчели има на цртежот?

Унгарскиот уметник Дудолф има нова задача за вас. Погледнете го цртежот и обидете се да изброите колку пчели има на него. Дали ќе успеете да ги изброите сите?

Дали можете да ги најдете сите: Колку пчели има на цртежот?

Ако не можете да ги изброите сите пчели, погледнете го решението.

  • Решение:

    На цртежот има 52 пчели.

    Дали можете да ги најдете сите: Колку пчели има на цртежот?

Погледнете дали можете да ја пронајдете мачката која се крие во оваа неуредна просторија.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар