28 јуни 2018 | Кафе пауза

Душек во форма на пеперутка ги освои сите социјални мрежи

Ако размислите подобро, ова е буквално како лебдечки рај.

4 знаци дека се сакате себеси и дека сте подготвени за врска

Ако се сакате и сте подготвени за врска, тоа значи дека сте подготвени да ја цените личноста којашто сте.

Во која држава е најопасно да се биде жена?

Извештајот е направен според истражување од 550 експерти во врска со сексуално насилство врз жените, трговија со луѓе, присилена работа, присилен брак и сексуално робје.

ТВ серија: Импулс (Impulse)

Девојка открива дека поседува моќ за телепортација

Психолог издвојува 4 моќни причини зошто треба да одберете живот наместо смрт

На неодамнешно предавање психологот Џордан Питерсон прочитал сериозно прашање од анонимен слушател...

Факти што ќе ве натераат добро да размислите за вашиот отпад

Дали некогаш сте се запрашале колку ресурси троши еден човек во неговиот живот?

Можете ли да натерате некого да се вљуби во вас?

Бидејќи и љубовта е основна емоција како стравот, радоста и слично, може да биде регулирана ако е добро набљудувања.

Зошто бодибилдерите и познатите личности одбираат растителна храна наместо месо?

Од 2014-та година веганството забележало пораст од 600%, и тоа само во САД.

Неочекувани непријатности што би ги предизвикале супермоќите

Малкумина размислуваат за непријатностите што би ги предизвикале овие необични способности.

Невообичаени факти за светот коишто веројатно нема да ги сретнете во енциклопедија

Прочитајте ја оваа колекција од разни неверојатни факти за светот, којшто се толку невообичаени што веројатно ќе посакате да ги споделите со вашето семејство или со пријателите.

Тест: Одберете го омиленото животно и откријте интересни работи за себеси

Ако вашето омилено животно е мачка, вие сте многу интелигентни личности, имате високи идеали и сакате да скршнувате од правите патишта за да ги откриете патеките по коишто никој претходно не зачекорел...

Најинтересните автограми на познатите личности

Овде се собрани некои од најинтересните и најпознатите автограми на славните личности. Некои дури успеале да создадат и мал цртеж со нивниот автограм.
12