перспектива | Кафе пауза - Part 3

6 филмски цитати кои ќе ве замислат за животот

Кога станува збор за промена на перспективата на животот, филмовите знаат да имаат голема улога во тоа.

Како психолошки да се оддалечите од вашето минато?

И покрај тоа што минатото може да влијае врз вашата иднина, тоа не мора да значи дека мора и да ја диктира...

Фотографии кои го лажат окото

Фотографот Мајкл Пол Смит се служи со паметен трик - создава вештачка перспектива ставајќи малечки возила во средина со реална големина.

Маж патува околу светот за да се фотографира стоејќи на глава

Калифорнискиот фотограф Алекс Вејн патува низ различни делови од светот, за да ги искуси местата од една необична перспектива...

Прекрасни фотографии од Дубаи направени од врвовите на високите згради

Вадим Макхоров дефинитивно е авантуристички дух! Рускиот фотограф освојува интересни, необични и тешко достапни места со цел да направи убави фотографии од креативна перспектива.

Преголемиот фокус кон себе може да доведе до појава на депресија

Кога му пристапувате на животот со перспективата „ние“ не само што ќе го направите вашиот живот посреќен и позначаен, туку и ќе се мотивирате и инспирирате себеси за многу поголеми нешта.

Фантастичните облакодери на Хонг Конг од поинаква перспектива

Фантастичните облакодери на Хонг Конг досега биле фотографирани илјадници пати од секој можен агол, но францускиот фотограф Рома Жаке Легрез понуди една сосема нова перспектива.

Фотографии со плажи сликани од птичја перспектива

Фотографот Грај Милин, патува околу светот од САД, до Бразил, па до Австралија за да ги фотографира најубавите плажи од височините на небото, додека лета со хеликоптер.

Ајфеловата кула од малку поинаква перспектива

Креативни фотографии од Ајфеловата кула гледана од долу-нагоре...

Надреални цртежи кои нудат двојна перспектива

Инспириран од натприродната уметност на Дали и Рене Магрит, романскиот сликар Михаи Кристе ја проширил оваа невообичаено експресивна артистичка форма во неговите илузорни слики.

Денот и ноќта на Њујорк во иста фотографија

Стефан Вајкс склопува и меша 30-50 фотографии за да може да добие една, во која визуелно ќе биде прикажано преминувањето на денот во ноќта.

Зошто треба да се препрочитуваат книгите?

Препрочитувањето книги е еднакво важно како и првото читање. Еве неколку причини зошто треба да го правите ова.