Џвакањето мастика создава брчки

Генетиката е главниот фактор кој може да ви остави во наследство брчки и брзо стареење. Но, покрај природното стареење на кожата и штетноста на сончевите зраци, врз создавањето на брчките влијае и џвакањето мастика.

Зачекорете по светкавата ѕвездена патека

Британската компанија „Pro-Teq“ создала интересен раствор во форма на спреј, кој го користи за создавање ѕвездени пешачки патеки, кои се одлични алтернативи на уличното осветлување.

Долче и Габана, колекција есен/зима, 2013-14

Доменико Долче и Стефано Габана за оваа колекција се инспирирани од мозаикот во катедралата во градот Монреале, Сицилија.

Познати личности со висок коефициент на интелигенција

Помеѓу холивудските ѕвезди можат да се најдат голем број кои слободно можат да се стават рамо до рамо со познатите научници.

10 најсексапилни машки професии

Пожарникарот ќе ја распали женската фантазија, а пилотот ќе ја одведе дамата во небесната широчина. Погледнете кои машки професии го имаат тој икс-фактор, со кој го привлекуваат понежниот пол.

7 работи кои морате да ги видите и направите во Франција

Франција е позната по многу нешта, вклучувајќи ја храната, виното, модата, уметноста и архитектурата...

Одберете завеси кои ќе му дадат свежина на домот

Ова се неколку трендови кои е пожелно да ги следите без разлика дали имате мал или голем простор.

Фотографии кои го лажат окото

Фотографот Мајкл Пол Смит се служи со паметен трик - создава вештачка перспектива ставајќи малечки возила во средина со реална големина.

Мачки што им се прават газди на кучињата

Стереотипот вели дека мачките се плашат од кучиња и бегаат од нив. Но, овие фотографии докажуваат дека тоа не е случај со сите.

Природни лекови за здрави и цврсти нокти

Доколку вие припаѓате во онаа група на девојки кои имаат проблем со одржувањето на ноктите, погледнете ги наредниве неколку природни и домашни лекови кои можат брзо да ви помогнат.