02 септември 2011 | Кафе пауза

Најинтересните фудбалски реклами на сите времиња

Спортските компании „Најк“ и „Адидас“, заедно со компанијата за пијалаци „Пепси“, ги снимаат најинтерсните спортски реклами, во кои редовно се појавуваат најдобрите светски фудбалери.

Кое годишно време сте вие?

Палетата на бои кои најдобро ви прилегаат, ја определува комбинацијата од бојата на вашите очи, коса и тен. Постои една стара студија за боите кои најдобро им стојат на луѓето, а се нарекува сезонска анализа на бои.

Свиркачот (The Whistleblower)

Филм за свиркачите, за луѓето кои кога ќе видат нешто што не смее да се случува, не премолчуваат туку ќе ги вклучат сите сирени... но и за предавниците кои некогаш се спакувани во „ангелски“ пакет...

Дизајнирани пеперутки

Звучи скоро невозможно, кревките крилца на пеперутките да се користат како платно за сликање, но францускиот артист Сара Гарзони ги отстранува сите причини за сомнеж во остварливоста на оваа идеја.
Датум: 02 сеп 2011
, Автор:

Денот и ноќта на Њујорк во иста фотографија

Стефан Вајкс склопува и меша 30-50 фотографии за да може да добие една, во која визуелно ќе биде прикажано преминувањето на денот во ноќта.