перспектива | Кафе пауза - Part 2

Случајни фотографии кои ќе го променат вашиот поглед кон светот

Нова перспектива на инаку вообичаени сценарија.

Прекрасни цитати коишто ќе го сменат вашето мислење и вашата перцепција

Позитивните мисли може да ви покажат дека и сегашниот момент нуди радост.

Погледот од туѓа перспектива како еден од најдобрите водичи кон успех

Успехот е нешто што не се гради лесно, а погледот од туѓа перспектива е добар водич кон него.

5 работи кои треба да ги запомните кога мислите дека вашиот живот е надвор од контрола

Сите сме поминале низ некои безнадежни периоди кога го губиме фокусот и се сочуваме со лоши времиња.

9-те карактерни особини на храбрите умови

Храброста не се мери во физичката сила.

10 кинески мудрости кои ќе ви ја вратат вистинската перспектива кон животот

Во овие кратки и јасни мисли можете да го пронајдете одговорот на секое прашање, како и смислата на самиот живот.

Применувањето на овие 5 работи ќе ви го зголеми нивото на интелигенција

И додека гените си играат своја улога во сечие оформување како личност, интелигенцијата е нешто кое може константно да се подобрува. Еве како.

10 работи кои креативните луѓе ги прават различно, а не ни забележуваат

За креативните луѓе не постојат зборовите погрешно, лошо или гадно, туку само уникатни начини на изразување на секоја индивидуа.

13 работи кои треба да ги запаметите кога животот станува неподносливо тежок

Сите поминуваме низ тешки времиња, само што некои се снаоѓаат подобро, некои не. Се работи за ставот за животот. Ова се 13 работи кои треба да ги запаметиме кога животот станува неподносливо тежок.
Датум: 06 апр 2015

Сателитски фотографии од нашата планета со свежа перспектива

„Дневен преглед“ е проект кој нѐ тера целосно да ја цениме убавината и комплексноста на градбите направени од човекот, системите кои човекот ги развил, како и неговите катастрофално поразителни влијанија врз планетата Земја.
Датум: 12 мар 2015

30 фотографии кои ќе ве потсетат колку е драгоцена нашата планета

Инспирацијата за проектот потекнува од промената во перспективата за нашата планета која ја доживуваат астронаутите кога за прв пат ќе ја видат од вселената.

Сенките во овие фотографии кажуваат нешто сосема друго

Некои луѓе со фотоапарат едноставно се нашле во вистинското време, на вистинското место и направиле на сенката работите да изгледаат сосема поинаку од тоа какви се во рамките на истата фотографија.
Датум: 05 јун 2014
, Автор: