Корисник на Редит забележал дека логото на Чикаго Булс станува „безобразно“ кога ќе се сврти наопаку

Корисникот на Редит Cvoony неодамна забележал дека кога ќе се сврти нивното лого наопаку, се добива нешто малку безобразно.
Датум: 18 сеп 2019
, Автор:

Тест: Можете ли да одредите кое е точното лого?

Во продолжение можете да го проверите вашето внимание со помош на едноставен тест.

Мислевте дека знаете сè за Луи Витон? За овие факти сигурно никогаш не сте слушнале

Иницијалите „ЛВ“ може да се забележат насекаде, на модните писти, на многубројните креации на познатите дами.

Значењето на боите во процесот на дизајнирање на логоа

Кога дизајнирате лого за вашата компанија, од голема важност е во вистинско време да се запрашате каков вид емоции сакате да постигнете со вашиот бренд.
Датум: 03 мар 2014
, Автор:

Лажни брендови кои никого не можат да излажат

Во денешно време по пазарите и во продавниците можат да се најдат секакви имитации на познати брендови.

Еволуцијата на логото на Бетмен

Сите досегашни варијации на логото на Бетмен, собрани на една слика. Погледнете ја неговата еволуција во изминатите 70 години. До денеска се претставени 30 различни дизајни.
Датум: 03 јан 2013
, Автор:

100 години Олимписко лого

Листа од вкупно 33 логоа специјално дизајнирани за Олимпијадите во последните 100 години...

Некои од најдобрите тематски логоа на Гугл

Погледнете ги најдобрите логоа на Гугл, кои прославуваат некој празник или значајна личност која со својата работа оставила белег во општеството.
Датум: 10 апр 2012
, Автор:

Брендирање на брендовите

Станува збор за логоата на моќни компании во светот, но тие се целосно изработени од логото на своите конкуренти.

Инспиративни логоа со кафе

За да се разликуваат од останатите, брендовите мора да бидат креативни во изборот на своето лого, кое треба да го карактеризираат оригиналност и привлечност. Доколку ви треба инспирација...
Датум: 07 сеп 2011
, Автор:

Дизајнирани пеперутки

Звучи скоро невозможно, кревките крилца на пеперутките да се користат како платно за сликање, но францускиот артист Сара Гарзони ги отстранува сите причини за сомнеж во остварливоста на оваа идеја.
Датум: 02 сеп 2011
, Автор:

Познати брендови на чудни локации

Логоата на „Епл“ и на „Фејсбук“ се нацртани на некои стари ѕидови, а „Гугл“ може да го видите на кинескиот ѕид, во црква и на детско игралиште...
12