Артистка потопила фустан во Мртво Море и по 2 месеца резултатот бил неверојатен!

Фустанот влегол во езерото целосно црн, но за два месеца магично се трансфомирал во фустан од бајките.

Фотографии кои ги побиваат обвинувањата упатени кон жртвите на сексуален напад

Серијата фотографии со наслов: „А што имаше облечено?“ на Кетрин Камбарери покажува зошто ова прашање воопшто не е во ред.

Загатка: Кој градинар со какви рози дошол на изложба?

Рано напролет, четворица градинари ги донеле на изложба своите рози...
Датум: 30 окт 2015
, Автор:

Лидери ли се, хипстери ли се?

Серијата илустрации наречена „Хипсторија“ е дело на Израелскиот уметник Амит Шимони. Во неа се замислени најголемите светски лидери како хипстери.
Датум: 16 дек 2014

Тригодишно девојче со аутизам воодушевува со своите слики

Тригодишното девојче Ирис Халмшоу има аутизам, а обожава да слика, бидејќи со тоа ја подобрува својата концентрација и фокусирањето.

Јавни исповеди за најинтимните тајни

„Исповеди“ е јавен артистички проект кој ги повикува луѓето анонимно да ги споделат своите исповеди и да ги разгледаат оние на луѓето околу нив...

Совршена интеракција со уметноста

Уживајте во магичната 3Д изложба, која како никогаш досега комуницира со посетителите.
Датум: 28 јул 2012
, Автор:

Летна романса со Брендон Бојд и неговата уметност

Кога станува збор за вистински талентирани личности коишто буквално сè што ќе допрат го претвораат во уметност, тогаш навистина секоја критика е непотребна, останува само воодушевувањето.

Накитот на Анџелина Џоли

Анџелина Џоли е надалеку позната по своите хуманитарни акции, па така неодамна таа откри уште еден начин како да собере пари за својата хуманитарна фондација „Education Partnership for Children of Conflict“.

5-годишно девојче заработува по 12.000 долари за продадена уметничка слика

Нејзините слики од пред кусо време се наоѓаат на самостојна изложба во Њујорк. Изложбата под назив „Сокриен универзум“, ќе трае до крајот на јули оваа година.

Армија од среќни мачки

Среќни мачки кои можат да ви ги исполнат желбите...
Датум: 27 апр 2012
, Автор:

Што ќе се случи ако им дадете 1.000 налепници на 1.000 дечиња?

Сте се запрашале некогаш што ќе се случи ако им дадете на вашите деца илјадници налепници и тотална слобода да прават со нив што сакаат?
12