Дигитална изложба во Токио која ви овозможува да влезете во светот на соништата

Дигитална изложба во Токио која ви овозможува да влезете во светот на соништата

Јапонското здружение за дигитална уметност „teamLab“ е познато по неверојатните дигитални инсталации кои ви овозможуваат да влезете во светот на соништата. Нивниот последен проект „teamLab Planets TOKYO“ е можеби најдоброто и најголемото дело на тимот и се протега на 10.000 метри квадратни.

Дигитална изложба во Токио која ви овозможува да влезете во светот на соништата

Пловење во паѓачкиот универзум на цвеќињата

Направени со помош на дигитална технологија, многу од инсталациите се дизајнирани да се трансформираат според интеракциите на посетителите.

Дигитална изложба во Токио која ви овозможува да влезете во светот на соништата

Пловење во паѓачкиот универзум на цвеќињата

„Границите помеѓу телото и делото стануваат двосмислени, а ова ќе ги натера луѓето да размислат за нивната врска со светот.“

Дигитална изложба во Токио која ви овозможува да влезете во светот на соништата

Бескрајниот кристален универзум

Во инсталацијата „Цртање на површината на водата“ се проектира интерактивно езерце со кои риби на подот со вода. Како што посетителите застануваат во водата, просторот оживува со анимирани кои риби кои ја менуваат насоката и брзината. Ако рибата се судри со посетителот или со друга риба, исчезнува и остава спектар од бои.

Дигитална изложба во Токио која ви овозможува да влезете во светот на соништата

Бескрајниот кристален универзум

Во инсталацијата „Пловење во паѓачкиот универзум на цвеќињата“ посетителите сведочат на сезонските промени кај цветовите. Можете да ги гледате како цветовите растат, расцветуваат и венеат.

Дигитална изложба во Токио која ви овозможува да влезете во светот на соништата

Тридимензионално постоење во трансформирачки простор

Дигитална изложба во Токио која ви овозможува да влезете во светот на соништата

Студен живот

Цртање на површината на водата

Цртање на површината на водата

Водопад од честички светлина на врвот на наклон

Водопад од честички светлина на врвот на наклон

Мека црна дупка – вашето тело станува простор што влијае на друго тело

Погледнете како изгледа секоја инсталација во акција на снимките на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

Остави коментар