Уличната уметност во најдобро светло: 20 дела кои не смеете да ги пропуштите

Некогаш нема потреба да одите во музеј за да видите добра изложба на уметнички дела или инсталации.
Датум: 05 фев 2016

Улична уметност која ги спојува урбаното и природата

Урбанизмот и природата не одат заедно, барем не додека не се појават некои интелигентни и супер креативни графити уметници кои овие две нешта можат да ги спојат онаму каде што никој друг не може да го стори тоа.

Улична уметност која тера на размислување

Овие дела на прв поглед може да делуваат забавно и смешно, но ако подобро се загледате во нив ќе сфатите дека упатуваат многу силни пораки.

Што да направите ако хулигани ви ја уништат гаражата со графити?

Оваа сторија во фотографии ја објавил корисникот на „“, Elusive92.

Феноменална љубовна улична уметност

Артистот Алекс Сена кој живее и работи во Сао Паоло, Бразил е надалеку познат по неговите прекрасни и шармантни графити кои ги красат улиците на градот.

Фантастичните графити на еден италијански артист

Тој знае како паметно да ги вклопи површините на кои црта во својот графит, па така прозорците стануваат очи, цевките – усти и така натаму.

Воодушевувачки улични уметнички дела од 2013 година

Во оваа колекција фотографии се собрани голем број од најинтересните дела нацртани во последнава година.

Графити црква – вистинска шарена преобразба

И покрај убавината на историските објекти, понекогаш и на нив им е потребна драстична промена.

Весела урбана уметност

Сивите урбани елементи, како канализациони одводи, хидранти, шахти, претворени во весели уметнички дела кои веќе не остануваат незабележани од минувачите...

Графити бар – институција во Глазгов

Единственоста на амбиентот во „Соба“ доаѓа од ѕидовите кои се исцртани со графити.

Се раздвижи светот на Бенкси

Неколку од најпознатите графити на мистериозниот стрит артист, оживеаја и преку GIF анимации...
Датум: 14 сеп 2012
, Автор:
12