Како да изгледате луксузно со мал буџет?

Сите понекогаш доживуваме финансиска криза. Еве неколку трикови како да изгледате и да се чувствувате убаво, дури луксузно со ограничен буџет.
Датум: 12 мар 2013
, Автор:

Капки кои лебдат во воздух

Во американскиот оддел за енергија, научниците експериментирале со звучни бранови и фармацевтски раствори и создале растворливи капки кои лебдат во воздухот, помеѓу два звучника свртени еден кон друг.

Како да си испукате пуканки во хартиена кеса во домашни услови?

Купените пуканки за пукање во микробранова печка, освен што се скапи, содржат разни адитиви како остатоци од риба, млеко, вештачки зачини...

Хартијата е мртва, освен кога најмногу ти треба

Факт е дека сме опкружени со електронски уреди заради кои во секојдневието е намалена потребата од употреба на хартија. Сепак, во некои ситуации, таа е незаменлива. Оваа забавна реклама го покажува тоа. :)
Датум: 12 мар 2013
, Автор:

Неверојатен портрет направен од 2.000 каранфили

2.000 каранфили, црвена прехрамбена боја и 20 часа подготовка. Тоа е сѐ што ѝ е потребно на младата талентирана уметничка Ред, којашто никогаш не користи четка.

12 работи во кои жените се подобри од мажите

Сте помислиле ли некогаш дека жените имаат генетска предиспозиција да бидат подобри во учењето, водењето хигиена, комуникацијата со други луѓе или менаџирањето?
Датум: 12 мар 2013
, Автор:

Графити црква – вистинска шарена преобразба

И покрај убавината на историските објекти, понекогаш и на нив им е потребна драстична промена.