09 септември 2014 | Кафе пауза

Ова момче носи дреч зелен фустан на погреб. Еве зошто…

Пред да замине за Авганистан, британскиот војник Кевин Елиот на шега направил пакт со неговиот најдобар пријател Бери Делејни...
Датум: 09 сеп 2014
, Автор:

7 причини зошто имате лоша меморија

Колку ли само пати сте заборавиле да се јавите некому? Или сте се враќале дома по некоја работа која ви е потребна тој ден? Можеби сте ѝ го заборавиле роденденот на сакана личност. Не сте единствени.

Улична уметност која ги спојува урбаното и природата

Урбанизмот и природата не одат заедно, барем не додека не се појават некои интелигентни и супер креативни графити уметници кои овие две нешта можат да ги спојат онаму каде што никој друг не може да го стори тоа.

Зошто не смеете да престанете да верувате во вашите соништа?

Без разлика колку време поминало не е доцна и немате оправдување да престанете да верувате во себеси. Еве зошто никогаш не смеете да престанете да верувате во вашите соништа.
Датум: 09 сеп 2014
, Автор:

Придобивките од музичкото образование и свирењето на инструмент

Се смета дека луѓето кои од рани години се занимаваат со музика покажуваат подобри резултати по речиси сите предмети, а истовремено се одлични и во други активности надвор од факултетот.

9 работи кои се случуваат по смртта

Дали постои задгробен живот? Ова е прашање со кое многу луѓе се борат, но одговорот нема да го дознаеме сè додека не исчезнеме од овој живот.
Датум: 09 сеп 2014
, Автор: