Лековити зборови: Поучна приказна која секој од вас треба да ја прочита

Еднаш еден светец шетал во природа и додека поминувал покрај мало село, му пристапила жена со солзи во очите, преколнувајќи го да дојде да му помогне на нејзиното болно дете. Тој отишол кај неа во селото и многу луѓе се собрале околу него бидејќи личност како него ретко можело да се види. Тогаш му го донеле детето и тој над него кажал една молитва.

Лековити зборови: Поучна приказна која секој од вас треба да ја прочита

„Зарем навистина мислиш дека твојата молитва може да помогне во ситуација каде што ни медицината не успеала?“ – викнал на сиот глас еден човек од топлата.

„Што знаеш ти за овие нешта? Ти си една обична будала!“ – му одговорил светецот на човекот.

Човекот многу се налутил, неговото лице поцрвенело и почнал да „врие“. Во истиот момент кога сакал да каже нешто и да го нападне светецот, тој му пристапил и му рекол:

„Ако еден збор има толкава сила да те направи толку лут и црвен, тогаш зошто некој друг збор не би имал моќ да излечи?“

На овој начин светецот тој ден излечил двајца.

За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Отсекогаш многу ја интересирала астрономијата и физиката, а животно мото ѝ е дека не смее да помине ни еден ден без танцување. Автор на книгата „На работ од времето“, првиот дел од трилогијата „Наследството на Вероника“.

Поврзани содржини

Остави коментар