Секогаш кога ќе ве навреди некој, вие возвратете со овие мудри зборови

Секогаш кога ќе ве навреди некој, вие возвратете со овие мудри зборови

Мудрите зборови на овој старец ќе ви го променат животот. Ако го усвоите ова правило, ќе живеете посреќно и поубаво.

Секогаш кога ќе ве навреди некој, вие возвратете со овие мудри зборови

Еден човек јавно навредил еден старец и му го рекол следново: „Вие сте атеист, пијаница и крадец“.

Старецот само се насмевнал како одговор на тие навреди.

Еден млад човек облечен во најдобро одело ја набљудувал случката и го прашал старецот: „Како можеш да толерираш вакво нешто?“

Старецот повторно се насмевнал и му рекол: „Ајде да одиме кај мене, сакам да ти дадам нешто“.

Младиот човек го следел старецот до една прашлива дрвена просторја. Мудриот човек го вклучил светлото и почнал да буричка во плакарот, каде што нашол валкано палто. Потоа го фрлил нечистото палто врз младиот човек и му рекол: „Пробај го, сигурно ќе ти одговара“.

Младиот човек го зел палтото, го погледнал и огорчено му рекол на старецот: „Зошто ми е ова валкано палто? Јас сум добро облечен, вие сигурно сте луд“.

Тој одговорил: „Вие не сакате да го прифатите ова валкано палто. Слично на тоа, јас не сакав да ги прифатам тие валкани зборови што ми ги рече човекот“.

Прочитајте ја и оваа бабина поучна приказна што решава љубовни дилеми.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар