Стоматолог од Бразил патува низ светот и им ги поправа забите на луѓето кои не можат да си го дозволат тоа

Стоматолог од Бразил патува низ светот и им ги поправа забите на луѓето кои не можат да си го дозволат тоа

Секој може да направи добро за светот, без разлика на возраста, професијата или локацијата. Дури и најмалиот придонес може да направи позитивни промени и да инспирира – било тоа да е спасено животно или поправена насмевка. Сите овие приказни ни ги стоплуваат срцата и ја враќаат верата во човештвото.

Фелипе Роси е стоматолог од Бразил кој патува низ светот и им помага на сиромашните луѓе кои немаат доволно средства да отидат на стоматолог. Тој им ги поправа забите бесплатно и им ја враќа насмевката, а со тоа и изгубената самодоверба. За многу луѓе здравјето на забите е чист луксуз и тие едноставно не можат да си го дозволат тоа. Фелипе им пружи шанса да добијат бесплатна помош.

Погледнете како Фелипе успеал да им го промени животот на овие луѓе и да донесе насмевка на нивните лица.

Стоматолог од Бразил патува низ светот и им ги поправа забите на луѓето кои не можат да си го дозволат тоа

Стоматолог од Бразил патува низ светот и им ги поправа забите на луѓето кои не можат да си го дозволат тоа

Стоматолог од Бразил патува низ светот и им ги поправа забите на луѓето кои не можат да си го дозволат тоа

Стоматолог од Бразил патува низ светот и им ги поправа забите на луѓето кои не можат да си го дозволат тоа

Стоматолог од Бразил патува низ светот и им ги поправа забите на луѓето кои не можат да си го дозволат тоа

Стоматолог од Бразил патува низ светот и им ги поправа забите на луѓето кои не можат да си го дозволат тоа

Стоматолог од Бразил патува низ светот и им ги поправа забите на луѓето кои не можат да си го дозволат тоа

Стоматолог од Бразил патува низ светот и им ги поправа забите на луѓето кои не можат да си го дозволат тоа
За повеќе фотографии продолжете следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Ужива кога патува и запознава различни култури, ги сака утринските прошетки во природа, многу чоколадо и кафе.

Поврзани содржини

Остави коментар