сликање | Кафе пауза

Можете ли да забележите жена во оваа оптичка илузија од Јоханес Стотер?

Доколку сте ја сретнале оваа фотографија додека пребарувате на Интернет, можеби изгледа како да нема ништо друго освен добар кадар на пеперутка која ужива врз сончоглед.

Артистка црта мали портали кон други светови на компаси и медалјони

Со помош на вашата фантазија, можете да се смалите колку мува и да влезете во порталите што ги слика артистката Кара Ледон.

Професионални совети благодарение на кои никогаш повеќе нема да излезете лошо на фотографија

Само професионалната фотографија може вистински да го долови надворешниот изглед.

Овие мажи прават пародија на популарните женски фотографии и нивните верзии се многу подобри од оригиналите!

Нема сомнеж дека ќе ве насмеат до солзи, без разлика дали сте машко или женско.

Урнебесни фотографии од деца кои не сакаат да се сликаат

Неизбежно е дека расположението на децата може да ги помати плановите на родителите за создавање на совршената фотографија.

Запознајте го Догвинчи: Кучето сликар кое ги продава своите уметнички дела

Луѓето не се единствените суштества кои се преокупирани со егзистенцијалните прашања и потрагата по вистинското „јас“.

Неверојатната приказна за 6-годишното девојче со аутизам кое создава прекрасни уметнички дела

Ова е приказна за малечката Ирис Грејс и нејзината најдобра пријателка, мачката Тула.
Датум: 28 фев 2016

Овчарски кучиња кои обожаваат да позираат пред фотоапаратот на нивниот сопственик

Двете кучиња кои доминираат на овие слики се Софи и Сара, сестри од видот англиски овчар кои живеат во Холандија.

Слика во слика: Уметнички дела кои си поигруваат со вашите очи

Креативен концепт кој го мами гледачот да се изгуби во оваа уметност.

Книга: „Девојката со бисерна обетка“ – Трејси Шевалие

Емоции и страст со секое нанесување на боите по сликарското платно. Нивниот мирис и густина. Нејзиниот невин поглед и неговиот посакувачки инстинкт додека ја слика...
Датум: 30 окт 2013
, Автор: