поддршка | Кафе пауза - Part 4

Прегратките можат да ни помогнат во борбата со стресот и инфекциите

Дали е доволно само една прегратка на ден да ни помогне во одржување на нашето здравје?

Зошто пријателите можат да ве разочараат?

Кога и зошто дури и нашите најдобри пријатели нè разочаруваат и што можеме да сториме за тоа?

10 причини зошто пријателите се многу важен дел од нашиот живот

Тие се луѓето со кои можеме да бидеме луди, свои и слободни. Можат да нè искараат и да нè налутат, но без нив животот би ни бил досаден, монотон и осамен.
Датум: 10 окт 2014
, Автор:

14 начини да ја изградите најдобрата врска во вашиот живот

На секоја врска треба да се работи и во секоја врска треба да се вложува и од двете страни. Совршена врска не постои, но доколку навистина ѝ се посветите, таа ќе биде најдобра што може.
Датум: 27 сеп 2014
, Автор:

7 квалитети на добрите пријатели

Добрите пријателства се едни од најважните нешта во животот, а наредниве 7 квалитети можат да бидат пронајдени во најдобрите пријатели.

Зошто ги сакаме нашите баби и дедовци?

Еве зошто ги сакаме нашите баби и дедовци и зошто не смееме да заборавиме на нашата љубов кон нив.
Датум: 11 сеп 2014
, Автор:

Ѝ бил дијагностициран рак – еве што направиле нејзините пријателки

Пред неколку месеци на Герди Мекена ѝ бил дијагностициран рак на дојка. Во знак на солидарност и поддршка, нејзините пријателки организирале фотосесија...
Датум: 14 мар 2014
, Автор:

Како конечно да ги исполните вашите новогодишни одлуки?

Од Нова година ќе ги откажам цигарите, конечно ќе го завршам магистерскиот труд, ќе најдам работа, ќе бидам поодговорна личност, ќе почнам да штедам... и што уште не. Но колку често тие новогодишни одлуки се исполнуваат?
Датум: 18 дек 2013
, Автор:

25 причини зошто врската помеѓу татко и ќерка е нераскинлива

Врската помеѓу таткото и ќерката е посебна, незаменлива и нераскинлива. Таа секогаш ќе остане да биде неговата принцезичка, а тој за неа секогаш ќе биде најхрабриот херој...

По раскинување машките повеќе патат од женските

Машките многу потешко го поднесуваат раскинувањето отколку женските, а за тоа социолозите пронашле интересна причина.

Пронајдете ја вашата страст и остварете си ги целите

Одвреме-навреме доаѓаат моменти кога се запрашуваме што сакаме да правиме во животот или пак како да го постигнеме она што знаеме дека е наша страст.
Датум: 11 фев 2013
, Автор:

Торта, писмо и „големи“ вести

Корисничка на платформата за блогирање „“, со торта и писмо им соопштила на родителите дека е геј. Прочитајте ја нејзината креативна и искрена порака, но и нивната реакција.
Датум: 30 јан 2013
, Автор: