отпад | Кафе пауза

10 едноставни работи што ги прават грижливите луѓе за да ја спасат планетата

Постојат луѓе што се трудат да го намалат отпадот што ја оштетува планетата. Погледнете што прават тие за да ја спасат планетата.

8 иновативни начини на кои државите се обидуваат да го намалат отпадот

Иако сè повеќе и повеќе луѓе почнуваат да размислуваат „зелено“, сè уште треба да најдеме нови решенија за проблемот со загадувањето.

12 нешта што не би требало да ги фрлате во тоалетната школка

Кој би помислил дека и најнештетните нешта, како конец за чистење заби, можат да направат проблем?

Факти што ќе ве натераат добро да размислите за вашиот отпад

Дали некогаш сте се запрашале колку ресурси троши еден човек во неговиот живот?

Како остатоците од храна да ги користите како ѓубриво?

Постојат повеќе начини како самите да направите органско ѓубриво дома, без разлика дали имате двор или живеете во стан.

8 утрински навики кои се штетни за околината и како истите да ги промениме

Заштитувањето на животната средина започнува уште со самото будење.

11 магнети за неред кои потајно го прават вашиот дом неуреден

Без разлика на сè, чист дом значи среќен дом, а сите би можеле да имаме корист од повеќе среќа во нашите животи.
Датум: 15 мар 2016

Грдата страна на Малдивите

Малдивите се познати по своите рајски плажи и беспрекорно чиста вода. Но, сепак и овие прекрасни острови имаат своја грда страна. Слично како и во нашите туристички центри, така и овде има делови со многу ѓубре.

Артист гради мали куќички од отпадоци за бездомниците

Од отпад до дом за оние кои го немаат... Креативен и хуман проект на артистот Грегори Клоен.

5 креативно рециклирани авиони

Кога еден огромен Боинг 747 Џамбо Џет ќе биде доволно стар за да не се употребува повеќе, се создава навистина голема количина отпад која може да се рециклира и од неа да се добие нешто ново.

Автомобил од отпаден материјал

Индискиот уметник Haribaabu Naatesan создаде „Буба“ во реална големина, користејќи отпаден материјал како дел од кампањата „Think Blue“, на компанијата Фолксваген...
Датум: 20 фев 2012
, Автор:

Скулптури изработени од автомобилски делови

Секоја скулптура е изработена со многу внимание, а тоа може да се забележи по прецизноста и деталите.
12