надреализам | Кафе пауза

Надреална уметност која прикажува сè што можете да си замислите во вашата фантазија

Џастин Питерс е 22-годишен самоук дигитален артист од Германија. Тој се занимава со надреална уметност уште од 2016 година и умешно ги спојува реалноста и неговата бујна имагинација, преку употреба на Фотошоп.

Неверојатни фотографии кои ќе ве натераат да погледнете два пати

Надреалистични фотографии кои ја извртуваат стварноста.

Контроверзни илустрации кои ја откриваат темната страна на модерното општество

Надреални фотографии и илустрации полни со скриени симболи и значење.

Надреалистички човечки скулптури во првиот подводен музеј во Европа

14 метри под Атлантскиот океан се наоѓа неверојатниот „Museo Atlantico“, односно првиот подводен музеј на модерна уметност во Европа.

Магични ноќни фотографии од Токио

Секој што бил во Токио знае дека градот најдобро се доживува во текот на ноќта и овие прекрасни фотографии го покажуваат токму тоа.
Датум: 21 јан 2016

Надреални светови создадени со помош на ајфон

Погледнете ги овие фотографии направени со ајфон кои изгледаат како пејзажи од соништата!

Фасцинантни слики од Фестивалот на боење на телото во Австрија кои ќе ви го одземат здивот

Во Портшах, Австрија присуствувале преку 30.000 посетители и уметници од 45 различни земји кои се претставиле на Фестивалот на боење на телото (bodypainting).

Артист прави автопортрети низ кои ги искажува своите силни емоции

Француски фотограф прави автопортрети кои ги доловуваат неговите сирови емоции на начин кој е визуелно примамлив, но и логичен за гледачот.

Прекрасни фотоманипулации во надреалистичен стил

Серијата фотоманипулации на полскиот фотограф Дариуш Климчак со сигурност ќе ве потсети на делата на најпознатиот надреалистчен сликар, Салвадор Дали.

Фотографии од соништата – моќна фотообработка во надреалистичен стил

Карас Јонат е фотограф и дигитален уметник од Романија со огромно портфолио, исполнето со убави, магични, со еден збор – нестварни фотографии.

Хороскопските знаци илустрирани од Салвадор Дали

Еден поинаков приказ на значењето на хороскопските знаци...

Надреални фотографии од живописни пејзажи со полиња

Фотографката Лиза Вуд од Ајдахо, САД ги претвора навидум обичните фотографии од полиња, во прекрасни, надреални и богато обоени селски пејзажи, од кои застанува здивот.
12