Фасцинантни слики од Фестивалот на боење на телото во Австрија кои ќе ви го одземат здивот

Фасцинантни слики од Фестивалот на боење на телото во Австрија кои ќе ви го одземат здивот

Разни уметници од целата Земјина топка се собрале во Портшах, Австрија за да ги обојат своите тела и да му дадат уметничка нота на градот.

Бенедета Каругати, Италија

Бенедета Каругати, Италија

18-тиот светски фестивал на боење на телото привлекол повеќе од 30.000 посетители и уметници од 45 различни држави. На овогодишниот фестивал актуелни се работело на 3 теми: „Игри кои ги играат луѓето“, „Надреализам – преструктуирајте ја вашата реалност“ и посебната тема „Уметноста на фетишите“. Сите цртежи биле оценувани од страна на мало жири врз основа на квалитетот на работа, техниката, идејата и интерпретацијата.

Фернандо Мачадо, Уругвај

Фернандо Мачадо, Уругвај


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Живее за добра книга и дише преку пишаниот збор. Кога би можела, цел живот би патувала, би читала и би гледала филмови. Вљубеник во фотографијата и класиката. Оптимист и поборник за љубов. Модата е нејзиниот начин да го изрази своето мислење и став. Животот за неа е уметност, филозофија и добра храна.

Поврзани содржини

Остави коментар