милиони | Кафе пауза

10 чудни идеи што им помогнале на луѓето да заработат милиони

Понекогаш е доволно само да размислувате надовр од кутијата и да сакате да преземете ризик за да направите богатство.

Најдобро платените диџеи во светот

Дефинитивно диџеите се новите рок ѕвезди. Доколку мислите поинаку, тогаш можеби оваа листа со нивната годишна заработка ќе ве разубеди.

Поглед низ прозорец вреден 18 милиони долари

Некогашната исконска кула со часовник во Бруклин според која старите жители на Њујорк си ги местеле рачните часовници, денес е претворена во ултрамодерно поткровје вредно 18 милиони американски долари.

Купил погрешна среќка и добил 4 милиони долари

Некои луѓе едноставно имаат многу голема среќа. Еден американец освоил 4 милиони долари на лотарија, бидејќи сосема случајно купил погрешен лоз.

Луксузен глисер во ретро стил

Глисерот „Рива Акварива“ е изработен од сестраниот австралиски дизајнер Марк Њусон, а претставува продолжение на италијанската серија луксузни глисери „Акварива“.
Датум: 22 фев 2012
, Автор:

Рилскиот манастир изработен од 6 милиони чкорчиња

Дали мислите дека имате време и трпение за да создадете неверојатно дело како ова? За почеток ќе треба да соберете само 6 милиони чкорчиња од кибрит.

Најскапиот стан во светот ќе чини 110 милиони долари

Еден квадратен метар во овој стан ќе чини 110.000 американски долари...

Ангелот Миранда Кер ќе презентира градник вреден 2,5 милиони американски долари

Таа ќе го носи градникот за време на ноемвриското шоу на ангелите како и за Божиќниот каталог.

5 најскапи забави на сите времиња

Богатите и познатите не штедат кога организираат забави, сè со цел да покажат колку се моќни, гостите да си поминат убаво, а медиумите да имаат за што да пишуваат.

Најтешките кражби на овој век во светот

Иако според многумина најважно е да имате човек од внатре за да ви помогне, други велат дека генијалноста е клучот за успех при вакви незаконски дејствија.

Најплатените музички ѕвезди за минатата година

Музиката инспирира, опушта, охрабрува, расположува, но и им носи еден куп пари на тие што ја создаваат. Албуми, тури, пишување текстови, авторските права...
12