15 септември 2011 | Кафе пауза

Не е онака како што изгледа

Повеќето луѓе не се толку чесни, за да ви поверуваат дека баш секогаш ја кажувате вистината, а оваа приказна сликовито прикажува дека работите честопати не се онакви какви што изгледаат од страна.

5 најскапи забави на сите времиња

Богатите и познатите не штедат кога организираат забави, сè со цел да покажат колку се моќни, гостите да си поминат убаво, а медиумите да имаат за што да пишуваат.

Неколку причини зошто жените сакаат да озборуваат

Иако сите ја сметаат за многу негативна особина, сепак озборувањето се практикува од сите жени, насекаде низ светот. Ова се неколку причини зошто жените сакаат да озборуваат...

Домашни кино сали инспирирани од филмови

Помеѓу подобрите ги издвоивме пештерата на Бетмен, планетата на смртта од „Војна на Ѕвездите“, пиратски брод од „Пиратите од Карибите“, бродот Ентерпрајз од „Ѕвездени патеки“...

Музеј на Исламската уметност

Сместен во Доха, Катар, ова е музеј во кој традиционалната Исламска архитектура го пресретнува 21-от век. Извонредно и спектакуларно...